• 5

SAD nastavljaju da podržavaju Srbiju na evropskom putu: Joksimović primila u oproštajnu posetu Skata

Srbija će ostati posvećena procesu pristupanja i sprovođenju reformi koje su neophodne da bi se naše društvo i država modernizovali, razvili i napredovali, kako bi Srbija stupila u članstvo EU - rekla je Jadranka Joksimović

  • 5

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović primila je u oproštajnu posetu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kajla Skata.

Jadranka Joksimović zahvalila je ambasadoru Skatu na pomoći i podršci evropskom putu Srbije, saopšteno je iz njenog kabineta. U saradnji sa USAID-om realizovani su brojni konkretni projekti razvoja - poput reformi, jačanja kapaciteta lokalih samouprava kao i lokalnog ekonomskog razvoja.

Istakla je da će Srbija ostati posvećena procesu pristupanja i sprovođenju reformi koje su neophodne da bi se naše društvo i država modernizovali, razvili i napredovali, kako bi Srbija stupila u članstvo EU.

Ambasador Skat naglasio je da će Sjedinjene Države nastviti da aktivno ohrabruju i podržavaju evropski put Srbije i da bi reforme čiji su efekti - kako je rekao, vidljivi, trebalo da budu nastavljene i intenzivirane.

Kajl Skat, SAD, Jadranka Joksimović

Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Sagovornici su ocenili su da se odnosi dve države dobri i da postoji iskrena obostrana namera da budu još razvijeniji.

Ministar Joksimović je, uz zahvalnost Kajlu Skatu na doprinosu za jačanje bilateralnih odnosa, poželela mnogo uspeha u budućem radu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    Њихов ( англосаксонски) циљ је да Србија уђе у еу и тако да је униште

  • Milorad Vujicic

    Trebamo graditi dobre odnose sa amerikom.Da bi nas malo bolje razumeli i postivali hitno Ruske baze sa nuklearnim oruzjem i S500.

  • Ccc

    Platite mu kartu da sto pre ode kuci...dosadio nam lik...on ce da deli savete..

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima