Koštunica: Imao sam rešenje za Kosovo, po modelu Hongkonga

On, međutim, nije izričito odgovorio na pitanje da li bi njegov predlog i danas bilo održivo rešenje za KiM

  • 51

Bivši predsednik SRJ i premijer Srbije Vojislav Koštunica izjavio je da je imao predlog za rešenje pitanje Kosova i Metohije i on se zasnivao na modelu Hongkonga, a za koji tvrdi da bi bio kompromis koji bi isključio sve ekstremne opcije i da bi bio uspešan, održiv i funkcionalan.

- Nadgledana autonomija, za razliku od nadgledane nezavisnosti, saglasna je Povelji UN i Ustavu Srbije. Time bi bilo omogućeno Albancima da u AP KiM sami upravljaju svojom vlastitom budućnošću i ostvaruju svoje interese, a, s druge strane, Srbija bi saglasno Povelji UN zadržala svoje suverenitet i integritet - rekao je Koštunica za "Kurir".

Koštunica, koji se posle ostavke na državne i partijske funkcije povukao iz političkog života, u prvom oglašavanju u javnosti posle više godine, ocenio je da je "taj predlog o suštinskoj autonomiji u istoj meri životan i obezbeđivao stabilno i održivo rešenje statusa pokrajine".

On, međutim, nije izričito odgovorio na pitanje lista da li bi njegov predlog i danas bilo održivo rešenje za KiM.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • C@W

    21. septembar 2019 | 09:41

    Model Koštunice ne valja,najbolje neka oni imaju svoju državu i budu posebno,ne možemo mi snjima a ni oni snama jer smo duboko zabrazdili.

  • 😳😳😳

    21. septembar 2019 | 13:24

    Najveca greska u mom zivotu sto sam glasao za kostinjavog,to mi je bilo poslednje glasanje a nadam se i nikad vise,jer mi nemam pravog iskrenog Srpskog politicara.Za mene su svi isti,lazovi i prevaranti

  • Pp

    21. septembar 2019 | 11:44

    A Albanci bi to kao prihvatili ??? I kada bi prihvatili kakvog to smisla ima za nas da samo piše da je u našem sastavu a faktički nije i opet bi bilo pitanje vremena kad bi proglasili nezavisnost. Podelom bi bar nešto vratili. Jer silom oteto samo silom može da se vrati, à više nemamo stanovništva za ratove, ionako nestajemo biološki. Možda opet za 100-200 godina... Koštunica je bio i ostao političar bez autoriteta i bez realnih shvatanja i potpuno nesposoban da vodi prodavnicu a kamoli državu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA