• 57

Srbija nije Tviter, neće biti promene vlasti 2020. godine: Jovanović o izborima i situaciji u zemlji

DSS će odluku o učešću ili neučešću na izborima doneti kada oni budu raspisani - rekao je predsednik DSS-a Miloš Jovanović

  • 57

Borba protiv vlasti SNS-a biće etapna, promene se neće dogoditi preko noći, a za uspešnu vaninstitucionalnu borbu, koju predlažu oni koji vide rešenje u bojkotu, nema preduslova, ocenio je predsednik DSS-a Miloš Jovanović.

- Bojkot je mnogo komplikovanije pitanje od načina na koji je to predstavljeno. Dok ne shvatimo da deo Srbije podržava ovu vlast, da nije situacija kao što se čini na Tviteru, nećemo daleko dogurati - rekao je Jovanović za N1.

DSS će, kaže, odluku o učešću ili neučešću na izborima doneti kada oni budu raspisani.

- Ako se nešto radikalno promeni, sve ćemo uzeti u obzir. Kada bih hteo da se svidim gledaocima, ja bih pričao samo bojkot. Neće se desiti 2020. godine promena vlasti, to je valjda svima jasno - kaže on.

Rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popovic usla je jutros u zgradu Rektorata

Foto: Tanjug/Tanja Valic

Govoreći o blokadi Rektorata rekao je da on, kao docent na Pravnom fakultetu, ne može da kaže da prati s entuzijazmom tu blokadu. Primećuje da, osim tih 15, 20 ljudi, studenti ne prilaze toj akciji.

- Pretpostavljam da nije da ne prilaze zato što im razlog smeta. Mislim da ostatak studenata ima zadršku, jer je to politički obojeno, a ovo treba da bude čisto studentski protest - kaže on.

Misli i da nije dobro da ih političari posećuju.

Po pitanju spornih doktorata, Jovanović ističe da nije Srbija jedina i najgora po tom pitanju, te dodaje da je sličnih afera bilo i u Nemačkoj, s tom razlikom što su u toj zemlji oni za koje je utvrđeno da su im doktorati sporni - preuzimali odgovornost za to.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dakki

    Izbori ce pokazati kome narod najvise veruje. SNS je zasluzio apsolutnu dominaciju

  • Marcika

    Najlakse je pricati, treba i nesto uraditi po pitanju izbora.

  • Marija

    Narod daje poverenje SNS-u!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima