• 0

Građani sumnjanju u regularnost izbora: Biračko mesto u Severnoj Mitrovici u vlasništvu člana DPK

Poslednjih dana građani i političke partije iskazuju nezadovoljstvo zbog promene jednog biračkog centra u Bošnjačkoj mahali

  • 0

Centralna izborna komisija odabrala je kao jedan od biračkih centara - lokal u vlasništvu Baškima Cimiljija, člana Demokratske partije Kosova (DPK) i potpredsednika skupštine Severna Mitrovica.

Poslednjih dana građani i političke partije iskazuju nezadovoljstvo zbog promene jednog biračkog centra u Bošnjačkoj mahali.

Birački centar, koji je do sada bio smešten u administrativnoj kancelariji, promenjen je - a vlasnik objekta u kome će se glasati 6. oktobra je potpredsednik Skupštine Severna Mitrovica i član DPK, Baškim Cimilji.

Predsednik Opštinske izborne komisije Severna Mitrovica, Slobodan Dimitrijević, potvrdio je tu informaciju za Kosovo Online i naglasio da je "ta odluka konačna i potpisana je od strane predsednice CIK-a Valjdete Dake".

Prema zakonu o izborima, birački centar ne bi trebalo da bude udaljen više od 3 km od mesta u kome žive glasači, pa se građani sa razlogom pitaju da li je baš Cimiljijev objekat morao biti odabran za birački centar.

Izražava se i sumnja u regularnost izbornog procesa, a najglasniji u tome su funkcioneri Demokratskog saveza Kosova i Pokreta Samoopredeljenje.

Na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima zakazanim za 6. oktobar, u Severnoj Mitrovici građani će moći da glasaju u sedam biračkih centara.

(Telegraf.rs/Kosovo Online)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima