• 0

Kosovska policija utvrdila operativni plan tokom izbora u pokrajini: Predviđeno nekoliko faza

Operativni plan predviđa sprovođenje policijskih aktivnosti u nekoliko faza

  • 0

Kosovska policija utvrdila je operativni plan za kontrolu bezbednosti tokom održavanja prevremenih parlamentarnih izbora, 6 oktobra.

Operativni plan je, kako prenosi Koha, utvrđen na sastanku direktora policije i saradnika, a Rašit Kalaj je tom prilikom rekao da je stvaranje bezbednosne klime za sve građane, kao i održavanje reda, mira i javne bezbednosti pre, tokom i posle izbornog procesa, glavna briga policije.

Operativni plan predviđa sprovođenje policijskih aktivnosti u nekoliko faza, između ostalog, u predizbornom procesu i angažovanju i obezbeđivanju bezbednosti u ključnoj fazi izbornog dana kao dana "D", kao i perioda nakon izbora, koji predviđa transport izbornog materijala.

- Kosovska policija će angažovati dovoljan broj policajaca različitog profila, koji pripadaju različitim jedinicama unutar kosovske policije, a preduzete su i dodatne mere imenovanjem policijskih koordinatora pri CIK-u i drugim relevantnim institucijama - navodi se u saopštenju.

Na sastanku je navodi se, bilo reči i o pokretanju i procesuiranju bilo kojeg krivičnog dela protiv glasačkog prava i preduzimanja svih proceduralnih / krivičnih mera protiv svakog ko krši zakone koji regulišu / sankcionišu nezakonita dela protiv slobodnih izbora i demokratski, u uskoj koordinaciji i saradnji sa tužilaštvom na osnovu akcionih planova i prethodnih sporazuma zasnovanih na zakonu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok