• 0

Kosovska policija utvrdila operativni plan tokom izbora u pokrajini: Predviđeno nekoliko faza

Operativni plan predviđa sprovođenje policijskih aktivnosti u nekoliko faza

  • 0

Kosovska policija utvrdila je operativni plan za kontrolu bezbednosti tokom održavanja prevremenih parlamentarnih izbora, 6 oktobra.

Operativni plan je, kako prenosi Koha, utvrđen na sastanku direktora policije i saradnika, a Rašit Kalaj je tom prilikom rekao da je stvaranje bezbednosne klime za sve građane, kao i održavanje reda, mira i javne bezbednosti pre, tokom i posle izbornog procesa, glavna briga policije.

Operativni plan predviđa sprovođenje policijskih aktivnosti u nekoliko faza, između ostalog, u predizbornom procesu i angažovanju i obezbeđivanju bezbednosti u ključnoj fazi izbornog dana kao dana "D", kao i perioda nakon izbora, koji predviđa transport izbornog materijala.

- Kosovska policija će angažovati dovoljan broj policajaca različitog profila, koji pripadaju različitim jedinicama unutar kosovske policije, a preduzete su i dodatne mere imenovanjem policijskih koordinatora pri CIK-u i drugim relevantnim institucijama - navodi se u saopštenju.

Na sastanku je navodi se, bilo reči i o pokretanju i procesuiranju bilo kojeg krivičnog dela protiv glasačkog prava i preduzimanja svih proceduralnih / krivičnih mera protiv svakog ko krši zakone koji regulišu / sankcionišu nezakonita dela protiv slobodnih izbora i demokratski, u uskoj koordinaciji i saradnji sa tužilaštvom na osnovu akcionih planova i prethodnih sporazuma zasnovanih na zakonu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima