• 0

Hvala na podršci koju pružate Srbiji na evropskom putu: Susret Vučića i Micotakisa u Njujorku

Sastanak sa Micotakisom jedan je u nizu bilateralnih susreta predsednika Srbije, koje će imati tokom boravka u SAD, gde učestvuje na 74. zasedanju Generalne skupštine UN

  • 0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku, oko ponoći po srednjeevropskom vremenu, sa premijerom Grčke Kirijakosom Micotakisom, što je njihov prvi susret od Micotakisovog izbora za predsednika vlade.

Sastanak sa Micotakisom jedan je u nizu bilateralnih susreta predsednika Srbije, koje će imati tokom boravka u SAD, gde učestvuje na 74. zasedanju Generalne skupštine UN.

Vučić i Micotakis u Njujorku

Susret grčke i srpske delegacije u Njujorku - Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

Predsednik se o ovom susretu oglasio i na Intagram profilu @buducnostsrbijeav gde se Micotakisu i grčkom narodu zahvalio na podršci koju pružaju Srbiji na evropskom putu, ali i na podršci dijalogu Beograda i Prištine.

- Srpski i grčki narod vezuje iskreno prijateljstvo. Hvala na podršci koju pružate Srbiji na evropskom putu, kao i na podršci dijalogu Beograda i Prištine - stoji u objavi.

Vučić i Micotakis u Njujorku

Susret grčke i srpske delegacije u Njujorku - Foto: Tanjug/Predsedništvo Srbije

On je rekao i da je njegova molba da Grčka ne menja stav o kosovskom pitanju.

- Moja molba je da Grčka ne menja svoj stav o nepriznavanju samoproglašene nezavisnosti Kosova jer je to za Srbiju od presudnog značaja - zaključio je Vučič.

(Telegraf.rs)

Komentari

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima