Srpski narod je izložen pritiscima Prištine: Đurić upoznao ambasadora Finske sa situacijom na KiM

Država Srbija će učiniti sve da se na Kosovu i Metohiji osigura poštovanje izborne volje srpskog naroda, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju

  • 52
Sastanak direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića i finskog ambasadora Kima Lahdevirta Foto: Tanjug/Rade Prelić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić danas je ambasadora Finske u Beogradu Kimo Lahdevirta upoznao sa situacijom na Kosovu i Metohiji, posebno sa teškoćama sa kojima se suočava srpski narod u našoj južnoj pokrajini.

Srpski narod je, kako je upozorio Ðurić, uoči pokrajinskih izbora zakazanih za 6. oktobar, izložen raznovrsnim pritiscima Prištine, kako bi se po svaku cenu osporila apsolutna podrška koju Srbi u pokrajini pružaju Srpskoj listi i politici Beograda.

Država Srbija će učiniti sve da se na Kosovu i Metohiji osigura poštovanje izborne volje srpskog naroda, rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Sastanak direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića i finskog ambasadora Kima Lahdevirta Kimo Lahdevirta i Marko Đurić - Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ðurić je istakao i da države Evropske unije, koja je bila posrednik u dosadašnjem dijalogu Beograda i Prištine, treba da, po okončanju izbora i formiranja nove vlade privremenih institucija samouprave u Prištini, ulože diplomatske napore kako bi dijalog bio nastavljen, a dosadašnji dogovori sprovedeni, saopštila je Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vasa

    24. septembar 2019 | 13:59

    Vreme je da svet progleda u vezi situacije na KiM.

  • Sasa

    24. septembar 2019 | 14:15

    Pri susretu sa svakim ambasadorom treba istaknuti situaciju na Kosovu.

  • tale

    24. septembar 2019 | 14:32

    treba svima i na svakom koraku pričati o položaju Srba na Kosovu, lobirati svuda i na svakom mestu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA