• 10

"Vojska Kosova" u američkoj bazi u Nemačkoj vežba sa Bosancima i Hrvatima

Pripadnici KBS priključili su se američkim jedinicama, u skladu sa svojom misijom, koje rade na posebnim zadacima

 • 10
Kosovo

Foto: mod.rks-gov.net

Kontigent tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, koji se sastoji od oficira i podoficira, dva medicinska tima i tima za civilne operacije, učestvuje u međunarodnoj vežbi "Saber Junction 19" od 10. do 30. septembra, koja se provodi u američkoj bazi Hohenfels u Nemačkoj.

Pripadnici KBS priključili su se američkim jedinicama, u skladu sa svojom misijom, koje rade na posebnim zadacima.

Pored 1. pešadijske divizije SAD-a i tzv. Vojske Kosova, u ovoj vežbi učestvuje i preko 5400 vojnika iz mnogih zemalja sveta, uključujući Jermeniju, Azerbejdžan, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Gruziju, Italiju, Litvaniju.

Kosovo

Vojna vežba - Foto: mod.rks-gov.net

Severna Makedonija, Moldavija, Poljska, Rumunija, Turska i Ukrajina Medicinske ekipe KBS-a angažovane su na lečenju povređenih, evakuaciji žrtava i drugoj medicinskoj podršci.

Kao nova jedinica stvorena tokom ove vežbe, kontinuirano ih podržavaju specijalizovani timovi iz oblasti civilnih operacija Vojske SAD. DV-Dai je takođe održan tokom vežbe.

Iz BSK-a, vežbu su pratili pukovnici Agron Bajrami i Girner Murati. Vežba je imala za cilj da pokaže sposobnost i spremnost za rad i rad u višenacionalnom kombinovanom okruženju, kao i razmenu iskustava sa partnerskim zemljama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Nećemoći

  Spremaju kontrolisane konflikte iz više pravaca ka Srbiji, nadam se da obaveštajne službe rade svoj posao, osujetiti ih brojnim diverzijama dok su još u povoju.

  108
  214

  Podelite komentar

 • Toni

  NATO fasisti na okupu

  80
  126

  Podelite komentar

 • Душан Краишник

  Само вјежбајте,,, Браћо по Злочину,, видимо се опет!!!🇷🇸💪🏻

  10
  69

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima