• 10

"Vojska Kosova" u američkoj bazi u Nemačkoj vežba sa Bosancima i Hrvatima

Pripadnici KBS priključili su se američkim jedinicama, u skladu sa svojom misijom, koje rade na posebnim zadacima

  • 10

Kontigent tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, koji se sastoji od oficira i podoficira, dva medicinska tima i tima za civilne operacije, učestvuje u međunarodnoj vežbi "Saber Junction 19" od 10. do 30. septembra, koja se provodi u američkoj bazi Hohenfels u Nemačkoj.

Pripadnici KBS priključili su se američkim jedinicama, u skladu sa svojom misijom, koje rade na posebnim zadacima.

Pored 1. pešadijske divizije SAD-a i tzv. Vojske Kosova, u ovoj vežbi učestvuje i preko 5400 vojnika iz mnogih zemalja sveta, uključujući Jermeniju, Azerbejdžan, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Gruziju, Italiju, Litvaniju.

Kosovo

Vojna vežba - Foto: mod.rks-gov.net

Severna Makedonija, Moldavija, Poljska, Rumunija, Turska i Ukrajina Medicinske ekipe KBS-a angažovane su na lečenju povređenih, evakuaciji žrtava i drugoj medicinskoj podršci.

Kao nova jedinica stvorena tokom ove vežbe, kontinuirano ih podržavaju specijalizovani timovi iz oblasti civilnih operacija Vojske SAD. DV-Dai je takođe održan tokom vežbe.

Iz BSK-a, vežbu su pratili pukovnici Agron Bajrami i Girner Murati. Vežba je imala za cilj da pokaže sposobnost i spremnost za rad i rad u višenacionalnom kombinovanom okruženju, kao i razmenu iskustava sa partnerskim zemljama.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    Daboga vam se nastanili u državi!

  • Nikola

    Da li ste vežbali vađenje organa?

  • Душан Краишник

    Само вјежбајте,,, Браћо по Злочину,, видимо се опет!!!🇷🇸💪🏻

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima