"Takse nisu naša politika": Kurti otkrio svoje planove ako postane premijer tzv. Kosova

Kurti je rekao da, što se tiče promena granica na Balkanu, da je ta ideja i dalje živa, ali je izrazio uverenje da je taj projekat propao

  • 0

Aljbin Kurti, kandidat Samoopredeljenja za premijera privremenih prištinskih institucija, izjavio je da će, ukoliko dobije poverenje glasača, otpočeti dijalog sa kosovskim Srbima i Briselom o pregovorima sa Srbijom i dodao da takse koje je uvela Priština nisu politika koju ova partija podržava.

Kurti je, u intervjuu "Kohi", rekao da, što se tiče promena granica na Balkanu, da je ta ideja i dalje živa, ali je izrazio uverenje da je taj projekat propao.

- Mi mislimo da bi se uvođenjem punog reciprociteta sa Srbijom poništili i međunarodni pritisci i optužbe koji se iznose na političkoj, diplomatskoj, evropskoj i svetskoj areni. Ali, istovremeno pokazujemo Srbiji da nije stvar u ceni, već u dostojanstvu i integritetu - zaključio je Kurti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA