≫ 

Dačić u UN imao veliki broj susreta sa visokim svetskim zvaničnicima

Prilikom kraćih susreta, razmenjena su mišljenja o bilateralnim odnosima sa tim zemljama, daljem unapređenju bilateralne saradnje, kao i o najvažnijim multilateralnim pitanjima

  • 0
Ivica Dačić, Ministarstvo spoljnih poslova, Francuska Foto: Tanjug/ Ministarstvo spoljnih poslova

Prvog dana generalne debate 74. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, imao je veliki broj susreta sa visokim svetskim zvaničnicima.

Prilikom kraćih susreta, razmenjena su mišljenja o bilateralnim odnosima sa tim zemljama, daljem unapređenju bilateralne saradnje, kao i o najvažnijim multilateralnim pitanjima.

Ivica Dačić se sreo sa ministrima inostranih poslova Francuske Žan-Ivom Le Drijanom, Mongolije Damdinom Tsogtbatarom, Tanzanije Palamagambom Kabudijem, šeficom diplomatije Namibije Netumbo Nanbi Ndaitvom i ministrom Sent Kits i Nevisa Markom Brentlijem, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ivica Dačić, Ministarstvo spoljnih poslova, Francuska Ivica Dačić se sreo sa ministrima inostranih poslova Francuske Žan-Ivom Le Drijanom-Foto: Tanjug/ Ministarstvo spoljnih poslova

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova razgovarao je i sa šefovima diplomatija Kirgistana i Paragvaja.

Ministra inostranih poslova Paragvaja Antonia Rivasa Palasiosa informisao je o aktuelnoj sutuaciji u Srbiji i regionu, kao i zastoju u dijalogu između Brograda i Pristine, zahvalivsi na principijelnojoj poziciji Paragvaja u vezi sa pitanjem KiM. Palasios je zahvalio na informacijama i potvrdio da se pozicija Paragvaja u vezi sa ovim pitanjem nece menjati, saopštio je MSP.

Obostrano je ocenjeno da su odnosi između dve zemlje odlični i izražena je spremnost da se uloze dodatni napori kako bi se oni dalje unapredili, posebno u oblasti ekonomije, obrazovanja, odbrane.

Ivica Dačić, Ministarstvo spoljnih poslova, Mongolija Ivica dačić sa ministrom spoljnih poslova Mongolije Damdinom Tsogtbatarom-Foto: Tanjug/ Ministarstvo spoljnih poslova

U razgovoru sa šefom diplomatje Kirgistana Chingizom Aidabekovim, obostrano su potvrđeni dobri i prijateljski odnosi između dve zemlje i spremnost na unapređenje bilateralne saradnje i intenziviranje političkog dijaloga.

Posebno su istaknuti potencijali za unapređenje saradnje u oblasti ekonomije, saobraćaja i saobraćajne infrastrukture.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA