• 2

Jasna podrška Španije! Mi ne menjamo stav o Kosovu: Ambasador Molina razgovarao sa Stefanovićem

Stefanović je naglasio da od prošlogodišnje Generalne skupštine Interpola u Dubaiju, na kojoj nije prihvaćen ovaj zahtev, nije došlo ni do kakvih promena koje bi uticale na promenu odluke o neprijemu takozvanog Kosova

  • 2

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović upoznao je danas novoimenovanog ambasadora Kraljevine Španije Raula Bartolomea Molinu sa argumentima Srbije protiv ponovnog razmatranja zahteva takozvanog Kosova za prijem u Interpol.

Stefanović je naglasio da od prošlogodišnje Generalne skupštine Interpola u Dubaiju, na kojoj nije prihvaćen ovaj zahtev, nije došlo ni do kakvih promena koje bi uticale na promenu odluke o neprijemu takozvanog Kosova.

On je podsetio i da bi eventualni prijem doveo do politizacije ove profesionalne policijske organizacije, a da bi jedna od dalekosežnih posledica bila i raspisivanje poternica na osnovu političkih, a ne policijskih kriterijuma.

Stefanović i Molina

Ambasador Španije u Srbiji Raul Bartolomeo Molina - Foto: MUP Srbije

Ambasador Molina istakao je da Kraljevina Španija ostaje pri svom stavu kada je reč o statusu južne srpske pokrajine, odnosno da jednostrano proglašena nezavisnost predstavlja grubu povredu međunarodnog prava.

On je takođe ponovio da Španija pruža punu podršku Republici Srbiji u procesu evropskih integracija i posebno se osvrnuo na dosadašnji napredak u Poglavlju 24 - pravda, sloboda i bezbednost.

Stefanović i Molina su razgovarali i o nastavku saradnje policija dve države, koju se ocenili kao veoma uspešnu.

Stefanović i Molina

Sastanak ambasadora Španije i ministra unutrašnjih poslova Srbije - Foto: MUP Srbije

Ministar je naglasio da postoji izuzetna saradnja ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Španije, a kao jedan od primera dobre saradnje dveju kriminalističkih policija naveo je i nedavnu zaplenu 800 kilograma kokaina u blizini Azorskih ostrva.

Stefanović je ocenio da je španska policija jedan od najznačajnijih partnera srpske policije u borbi protiv trgovine narkoticima i izrazio spremnost MUP-a Srbije za dalje unapređenje saradnje kroz formiranje zajedničkih istražnih timova, kao i intenziviranje saradnje u borbi protiv terorizma.

Ambasador Molina je naveo da je Španija takođe spremna da produbi policijsku saradnju i istakao da je to u obostranom interesu dve države.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zika

    Da nemate Kataloniju koja zeli isto kao Kosovo,pljunuli bi na nas kao ostatak smrdljive Evrope

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima