• 1

Vučević u Kninu: Verujem da dolazi vreme u kojem se nećemo baviti događajima iz prošlosti

Gradonačelnik Vučević se zahvalio na gostoprimstvu i podelio tom prilikom tablet-računare deci srpske nacionalnosti koja pohađaju školu u tom gradu

  • 1

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević boravi u dvodnevnoj poseti Hrvatskoj, a nakon jučerašnje posete Zagrebu, on je danas obišao i Knin, sve u cilju unapređivanja odnosa Srba i Hrvata koji žive na tim prostorima.

Predstavnici Novog Sada na čelu sa gradonačelnikom Vučevićem posetili su Gradsku kuću u Kninu gde su se sastali sa gradonačelnikom Markom Jelićem. Gradonačelnik Vučević mu se zahvalio na gostoprimstvu i podelio tom prilikom tablet-računare deci srpske nacionalnosti koja pohađaju školu u tom gradu, a koja su sa učiteljima veronauke takođe bila prisutna na prijemu kod gradonačelnika Jelića.

- Sa gradonačelnikom Jelićem sam razgovarao o konkretnim oblicima saradnje dva grada na polju nauke, obrazovanja, ali i privrede, pri čemu smo pominjali poslovne inkubatore i spregu univerziteta i privrede. Veliko mi je zadovoljsto što sam upoznao i divnu decu srpske nacionalnosti koja žive na teritoriji Knina i pohađaju školu u tom gradu.

Čuli smo njihova iskustva, a mi smo za sve srpske učenike sa te teritorije, na inicijativu ambasadorke Srbije u Hrvatskoj Mire Nikolić, obezbedili tablet računare, kao vid podrške u odrastanju, obrazovanju, kao i sticanju novih navika korišćenjem najnovijih tehnologija. U razgovoru sa gradonačelnikom Jelićem uverili smo se da se u Kninu vodi uravnotežena politika i da se jednako obraća pažnja na sve etničke grupe.

Verujem da dolazi vreme u kojem se nećemo baviti događajima iz prošlosti, nego da ćemo pričati o tome kako da stvaramo bolji ambijent za našu decu, da budu zadovoljna ovde i da ostanu da žive i rade na ovim prostorima - rekao je Vučević i pozvao gradonačelnika Jelića, kao i učenike prisutne na prijemu, da dođu u Novi Sad.

Milos Vucevic

Sastanak u Kninu - Foto: novisad.rs

Gradonačelnik Marko Jelić je istakao da je susret upriličen zahvaljujući inicijativi ambasadorke Srbije u Hrvatskoj i gradonačelnika Vučevića da se pokrene saradnja između Grada Novog Sada i Grada Knina na polju obrazovanja, ali i naučnih, kulturnih i drugih sadržaja, s obzirom na to da dva grada, mimo veličine, dele neke zajedničke karakteristike.

Milos Vucevic

Vučević sa episkopom - Foto: novisad.rs

Usledio je sastanak sa četiri predsednika Srpskih opština, kao i poseta članova novosadske delegacije manastiru Krka koji su tom prilikom razgovarali sa Njegovim Preosveštenstvom Episkopom dalmatinskim Nikodimom.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    Са њима никада у нову југославију, еу .,,

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima