Slovenka glavna za Srbiju u Evropskom parlamentu: Ovo je njena prva poruka po izboru

Za potpredsednike delegacije u ovom Odboru su izabrani slovenački poslanik Franci Bogovič i grčki parlamentarac Petros Kokalis

  • 3

Slovenačka poslanica Tanja Fajon je danas u Evropskom parlamentu (EP) izabrana za predsednicu Odbora za stabilizaciju i pridruživanje Srbije Evropskoj uniji.Tanja Fajon je izjavila da će se "najsvesrdnije posvetiti približavanju i uključivanju Srbije u EU" i da Srbija bude "utvrđena na mapi Evrope".

Ona je naglasila da je bitno da "Srbija nastavi da sprovodi pozitivne reforme, jer je budućnost Srbije u EU i cilj je Srbije da bude član evropske porodice".

- Srećna sam što nastavljam da se bavim Srbijom i što sam dobila priliku da se potpuno posvetim njenoj evropskoj integraciji - navela je u pisanoj izjavi Fajon i dodala da će dati sve od sebe tokom narednog perioda u cilju jačanja odnosa i zbliživanja Srbije i EU.

- Od velike je važnosti nastaviti evropski put Srbije i omogućiti da se njene integracije kreću u pozitivnom smeru. Budućnost celog Zapadnog Balkana nalazi se u EU - istakla je Fajon.

Fajon je rekla da je cilj Srbije da postane ravnopravna članica EU, a njena želja je da tokom svog predsedavanja tako nešto proba i da ostvari.

- Trudiću se da što više približim kako Srbiju EU, tako i EU Srbiji - najavila je ona.

Fajon je uverena da će uspeti da, zajedno sa Srbijom, pokaže da je put reformi koji je započela pravi put i da se na kraju teškog posla i dugih pregovora nalazi trijumfalni završetak.

Moja želja i obaveza je, podvukla je nova predsednica Odbora EP za stabilizaciju i pridruživanje Srbije EU "da u narednom razdoblju budu ostvareni opipljivi rezultati".

Tanja Fajon je istakla da je uverena da će "zajedničkim radom biti prevaziđene prepreke i dokazano da su su reforme pravi put, a da posle teških i dugih pregovora sledi uspešan kraj".

Za potpredsednike delegacije u ovom Odboru su izabrani slovenački poslanik Franc Bogovič i grčki parlamentarac Petros Kokalis.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan Ktć

    26. septembar 2019 | 17:44

    Koliko sam pratio do sada ova gospođa nam uopšte nije naklonjena. A, i da jeste, isto nam se hvata. Sprovodiće politiku EU.

  • Milorad Vujicic

    26. septembar 2019 | 16:36

    NE u EU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA