• 0

"Sadašnja vlast nikada nije i neće vršiti pritisak na rektorku": Brnabić o Beogradskom univerzitetu

Dodala je da Beogradski univerzitet odluči kako god želi

  • 0

Aktuelna vlast nikada nije vršila pritisak na rektorku Beogradskog univerziteta Ivanku Popović i dovodila u pitanje autonomiju tog univerziteta za razliku od političara iz Saveza za Srbiju, ponovila je danas predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Ona je gostujući na Pinku rekla da su političari iz SzS, tokom 12 dana blokade Rektorata od strane studenata iz Udruženja "Jedan od pet miliona", tamo odlazili svakodnevno, ulazili kako su želeli, razgovarali i dogovarali se sa, kako je rekla, političkim aktivistima koji su i studenti Beogradskog univerziteta, ali su pre svega tamo bili kao politički aktivisti.

- Politčari iz SzS su sve vreme dolazili, razgovarali i dogovarali sa tih 15 poliitčkih aktivista šta će biti potrebno da se talačka kriza završi -  rekla je ona pitajući ko je o odlučivao o tome kako će se" talačka kriza završti".

- Kako? Jednoglasno? Konsenzusom? Prostom ili dvotrećinskom većinom ili su zvali i pitali Dragana Ðilasa da li smeju da završe blokadu ili ne? - upitala je Brnabić.

Navela je da su Boško Obradović, Zoran Lutovac...12 dana blokade Rektorata mogli da ulaze kako su želeli, dok je rektorka dolazila svako jutro i pitala studente iz Udruženja "Jedan od pet miliona" da li sme da uđe da razgovaraju.

- Oni su sa njom ili razgovarali napolju ili su je nekada pustili da uđe, pa su razgovarali unutra, a nekada nisu želeli da razgovaraju...Posle 12 dana blokade, tokom kojih rektorka ne može da uđe u svoju kancelariju i mora da pita tih 15-ak političkih aktivista da li sme da uđe u Rektorat ili ne, ođednom dolazimo do toga da ne damo rektorku - rekla je Brnabić , pitajući od koga je sada oni koji joj nisu puštali u rektorat brane.

Ponovila je da sadašnja vlast nikada nije i neće vršiti pritisak na rektorku i dodala da Beogradski univerzitet odluči kako god želi.

- Ja se ovom problematikom, kao predsednica vlade koja je predložila Sinišu Malog za ministra finansija i stojim iza tog mog predloga i drago mi je što sam ga predložila, bavim ozbiljno već danima. Imam informacije sa kojima ću, kako god bilo, izaći u javnost da građanima Srbije, kojima odgovaram, obrazložim svoj predlog i zašto stojim iza njega - dodala je Brnabić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima