≫ 

Nova rešenja za problem Kosova: Milo Đukanović u Njujorku razgovarao o južnoj srpskoj pokrajini

Čini se da su na dnevnom redu sada mnogo složeniji i ozbiljniji predlozi, da je jako dobro da nemamo samo jedan predlog već više njih i da ćemo moći da odaberemo onaj koji rešava taj problem i doprinosi pouzdanijoj stabilnosti, što nam je svima cilj - rekao je Đukanović

  • 7
Milo Đukanović, plenarna sednica Foto: Vlada RS/Slobodan Miljević

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je za Glas Amerike da je ohrabren što je kroz razgovore u Njujorku stekao utisak da promena granica više nije dominantan pristup rešavanja problema Kosova, već se, kako je rekao, konstituišu i drugačiji pristupi koji bi vodili zajedničkom cilju.

- Mi smo upozoravali da ideje oko razmene teritorija i promene granice nisu dobre, jer verujemo da se ne može završiti ništa na nekom presedanu, nego da bi svaki presedan povlačio domino efekat, a to bi moglo da ugrozi krhku stabilnost našeg regiona - kazao je Đukanović.

Ohrabren sam, dodao je, jer posle razgovora koje sam imao u Njujorku ovih dana čini se da to nije više dominantan pristup rešavanju problema, čini mi se da se sada konstituišu i drugačiji pristupi koji bi vodili zajedničkom cilju – rešavanju problema.

Na pitanje da pojasni koji su to drugačiji pristupi koji bi mogli da dovedu do rešenja problema, Đukanović je rekao da u ovom trenutku ne želi da ih elaborira, jer ih i oni sa kojima je razgovarao još drže u radnoj formi.

- Ne bih želeo da budem neko ko bi možda preranim saopštavanjem tih ideja pokvario šansu da se dođe do rešenja. Čini se da su na dnevnom redu sada mnogo složeniji i ozbiljniji predlozi, da je jako dobro da nemamo samo jedan predlog već više njih i da ćemo moći da odaberemo onaj koji rešava taj problem i doprinosi pouzdanijoj stabilnosti, što nam je svima cilj - rekao je Đukanović.

Video: Političar koji nikada nije izgubio izbore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nikolas

    27. septembar 2019 | 10:25

    I NJEGA CE AMERI I NATOVCI PUSTITI NIZ VODU KAD OSTVARE SVOJE STRATESKE CILJEVE!!!

  • Рс

    27. septembar 2019 | 09:55

    Бивши Србин

  • Dex

    27. septembar 2019 | 10:09

    Ovaj uporniji od Tachija za nezavisno Kosovo Vidi se koliko licemerstva Djuknici milex

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA