"Gospodar Kosova" otkrio kako je sa NATO koordinisao napade na Vojsku Jugoslavije

Ubrzo nakon toga, avioni slobode su došli, bombardovali su i spas je stigao za sve tamo - ispričao je Kadri Veselji

  • 15
Kadri Veselji, Gospodar Kosova, Kosovo i Metohija, OVK Printscreen: Facebook/kadriveseliofficial

Predsednik parlamenta u Prištini Kadri Veselji, prilikom otvaranja kampanje PDK-a u Mitrovici otkrio je priču iz 1999. godine, tokom rata na Kosovu i Metohiji, kada je nosio uniformu terorističke Oslobodilačke vojske Kosova.

"Gospodar Kosova", kako ga danas zovu, opisao je kako je u aprilu 1999. godine, u u selu Bajca kod Glogovca, satelitskim telefonom koordinisao sa NATO preko SAD, posle čega je usledilo bombardovanje.

- U aprilu 1999. godine u Bajci (Glogovcu) imali smo veliki broj teško ranjenih, civila i boraca, koji su pokušavali da se prebace na planinu Kosmač. Srpske snage su nas okružile na sve strane. Doktor Fadilj Beka, koji se brinuo za ranjene, bio je na ivici očaja jer više nije znao šta da radi. Pogledao sam ga u oči i rekao: "Nismo sami". Satelitskim telefonom koji sam imao pokušao sam da koordinišem sa saveznicima da uslede napadi. Ubrzo nakon toga, avioni slobode su došli, bombardovali su i spas je stigao za sve tamo: za ranjene, za decu, za sve - priznao je Veselji.

O ovom događaju iz 1999. godine govorio je ranije, detaljno, doktor Fadilj Beka, koji se brinuo za ranjene i istakao da je Veseljijeva koordinacija sa NATO-om bila ključna za njihovo spašavanje.

(Telegraf.rs/Indeksonline)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    27. septembar 2019 | 14:45

    Junački nema sta...da ste vi sami ratovali nebi vas bilo vise...

  • Mihailović

    27. septembar 2019 | 15:55

    Eto kako nato pakt pomaže teroriste u napadu na Srbiju,teroristi im govore šta da bombarduju...udružili se sa ubicama dece i žena

  • Čeda

    27. septembar 2019 | 14:40

    Sam daje dokaze za ono što će ga jednom zadesiti: krivično delo izdaje, jer je tada bio državljanin SRJ.Lajte kerovi pred izbore, o glavu će vam se lajanje obiti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA