• 2

Vesić: Đilasova politika nije briga za bolji život građana

U politici Dragana Đilasa nema rešavanja problema građana, on rešava samo svoje probleme - rekao je gradonačelnik Beograda

  • 2
Goran Vesić, Dragan Đilas

Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Član Predsedništva SNS Goran Vesić poručio je da odbornici Dragana Ðilasa nisu došli na sednicu Skupštine grada na kojoj se odlučivalo o izgradnji kanalizacije na levoj obali Dunava, čime je ponovo pokazano da je njegova politika nije briga za bolji život građana već upravo suprotno, bolji život za njega.

Na taj način Dragan Đilas je rekao građanima sa leve obale Dunava isto ono i što je rekao policajcu koji ga je zaustavio povodom saobraćajnog prektršaja. Lagao ih je pre devet godina kad je pričao da će da uvede kanalizaciju. Sada kada je kao odbornikimao priliku da glasa i da se zahvali što je njegovo obećanje ispunjeno sada, on nije došao ali je poslao svoje plaćenike da prosipaju blato ispred ulaza u Skupštinu grada. Time je pokazao građanima leve obale Dunava nudi samo blato i nasilje, a građanima Beograda da je to jedina politika koju on ima, rekao je Vesić gostujući na TV Pink.

On je dodao da u politici Dragana Đilasa nema rešavanja problema, jer on rešava samo svoje probleme.

- On preti policajcu, bahat je prema novinarima, i njegova politika je da je on gospodar života i smrti i da su svi njegovi plaćanici i zato ne želi izbore. On nije samo meni pretio i već i svojim kolegama iz opozicije koji nisu želeli da izađu iz skupštine. Poručio im je da će im čitati imena na kamionu kao i da će im poslati ljude ispred kuće. Onda i ne čudi što Draganu Vučićeviću preti njegov plaćenik Boško Obradović - kazao je Vesić.

Goran Vesić, Dragan Đilas

Foto: Tanjug/Bojan Stekić

Osvrnuvši se na njegovo pismo Mekalisteru i tvrdnje Danasa da ono nije stiglo Mekalisteru, Vesić je istakao da je nastala potpuna histerija kako se on usudio da navede kako se Đilas i njegovi sledbenici vređaju ljude.

- Znači meni je zabranjeno da pišem Mekalisteru kako se oni ponašaju, a njima je dozvoljeno da vrše nasilje. Najbolji primer je današnje pisanje Danasa gde se pitaju zašto je Aleksandar Vučić putovao u Njujork. A ne pita što je Tači putovao u Njujork. Cilj ove politike je da se ne reši trajno pitanje Kosova i Metohije, jer onda je to loše po njega - rekao je Vesić.

Navodi da su Đilasovci držali konfrerenciju za novinare u kojoj su naveli da vlast iz toplana prebacuje u gradski budžet 4,4 milijarde dinara.

- Kada se prebace pare u budžet, to ide za vrtiće, infrastrukturu, subvencije za javni prevoz . To vam kaže čovek koji je u vreme kada je bio gradonačelnik gradska preduzeća su imala gubitak od 1,3 milijarde dinara, a poslednjih četiri godine gradska preduzeća imaju dobitak od 5,5 milijardi koja uplaćuju u gradski budžet. Istovremeno su njegove firme imale promet od 619 miliona evra, i dobit od preko 100 miliona evra - kazao je Vesić.

Podsetio je da je u cena grejanja u vreme kada je Đilas postao gradonačelnik 40,50 dinara po metru kvadratnom, a kada je smenjen sa mesta gradonačelknika oktobra 2013. godine bila je 103,64 dinara po metru kvadratnom.

- Mi smo samo jednom povećaili cenu i to je bilo usklađivanjanje sa zakonom 2015. godine i sada je cena 108 dinara. Od 2015. godine mi ne povećavamo cenu grejanja, a naše toplane imaju dobitak. Nema logičnog objašenjea za to osim da se kralo - zaključio je zamenik gradonačelnika.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima