• 4

Srpska lista kažnjena sa 30.000 evra jer je u izbornom spotu Kosovo predstavila kao deo Srbije

Komisija za žalbe i prigovore je procenila je da je ovim spotom Srpska lista prekršila Izborni zakon i podstakla međuetničku mržnju na Kosovu

  • 4

Komisija za žalbe i prigovore kosovske Centralne izborne komisije (CIK) kaznila je Srpsku listu sa 30.000 evra zbog objavljivanja izbornog spota u kome se Kosovo predstavlja kao deo Srbije, prenosi Kosovo onlajn pozivajući se na Kohu i KTV.

Komisija za žalbe i prigovore je procenila je da je ovim spotom Srpska lista prekršila Izborni zakon i podstakla međuetničku mržnju na Kosovu.

Iako su se verbalni napadi između albanskih političkih stranaka pojačali, Komisiji nisu podnete žalbe zbog oštre retorike, dodaje Kosovo onlajn.

U prva tri dana kampanje podneto je 30 žalbi koje se uglavnom tiču upotrebe dece u kampanji i postavljanja plakata na javnim površinama. Do sada je razmotreno 13 žalbi.

Na parlamentarnim izborima 2017. godine, Komisija je političkim strankama izrekla novčane kazne u iznosu od oko 350.000 evra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    Pa zar nije kosovo srbija???a kad kazu da je kosovo drzava...tada se ne seje mrzna??

  • Srbija Rusija

    Pa u čemu je pogrešila Kosovo je Srpsko biće i ostaće za Vek Vekova AMIN

  • Milorad Vujicic

    Kosovo je Srbija,a oni koji neznaju neka provere u UNa.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima