≫ 

Zašto je ovaj Erdoganov dolazak toliko značajan za nas? Dačić o detaljima posete turskog predsednika

Pored dobrog političkog dijaloga, Erdoganov dolazak će osnažiti i ekonomsku saradnju dve zemlje, jer će se ugovoriti veliki infrastrukturni projekti i otvaranje novih fabrika - rekao je ministar spoljnih poslova

  • 11
Ivica Dacic, Tajip Erdogan Foto: MSP

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, koji dolazi u dvodnevnu posetu Srbiji 7. oktobra, sa sobom donosi milionske investicione ugovore, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Pored dobrog političkog dijaloga, Erdoganov dolazak će osnažiti i ekonomsku saradnju dve zemlje, jer će se ugovoriti veliki infrastrukturni projekti i otvaranje novih fabrika, rekao je Dačić za današnji "Kurir".

Reč je o velikim infrastrukturnim projektima, investicijama u oblast saobraćaja, ali i novim fabrikama koje će obezbediti nova radna mesta.

Dačić kaže da je Erdogan posebno zadovoljan odnosima s Srbijom.

Ivica Dacic Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Erdogan govori da je naša saradnja izvanredna. Kad dođe u posetu, biće organizovan sastanak Visokog saveta za saradnju Srbije i Turske, a zatim će se precizirati sve u vezi s početkom radova na auto-putu za Sarajevo. Očekujem otvaranje nekih fabrika, a sve to će biti milionske investicije - rekao je Dačić.

Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević za list kaže da je u poslednje četiri godine Srbija u velikom investicionom ciklusu i da je Erdoganova poseta velikih političkih i ekonomskih dimenzija.

- Njihova ulaganja su dokaz da je Srbija savršeno stabilna zemlja, a to je jedan od ključnih razloga zbog kojih turska ekonomija želi na ovim prostorima da investira - dodaje Kovačević.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sneza

    29. septembar 2019 | 11:12

    Moja baba ih nikad nije zaboravila...umrla je davno.A oni opet mic po mic ovamo.Keru i turcinu nikad ne veruj, tako je govorila...

  • Slavko

    29. septembar 2019 | 11:07

    Ljudi svatite da je osnovni cilj da se nezaposlenost smanji na 3 do 4 % tj svi koji zele da rade zapravo rade. onda poslodavci ulaze u drugu fazu , manjka radne snage zadrzavanja iste pomoću većih plata, a u tom trenutku radnici dolaze u situaciju da biraju bolje radno mesto i veca primanja.

  • Lazar

    29. septembar 2019 | 10:27

    Da daje opet izjave kako je Kosovo Turska ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA