• 4

Demokrate udarile na Boška Obradovića: "Dveri su se otvoreno deklarisale kao antievropska desnica"

Poštovanje ljudskih prava je osnovni postulat evropske zajednice i osnova svih evropskih vrednosti - rekao je Balša Božović

  • 4

Posle pokušaja lidera Saveza za Srbiju i predsednika Dveri, Boška Obradovića da se u Čačku suprotstavi održavnaju LGBT parade, za koju se ispostavilo da nije ni trebalo da bude održana, na Tviteru besni pravi verbalni rat. Naime, poslanik Demokratske stranke Balša Božović i bivši predsednik i funkcioner demokrata Dragan Šutanovac, ušli su u "okršaj" sa Obradovićem i poručili da se on ovim jasno deklarisao kao antievropska i ekstremna desnica.

- Izjave predsednika Dveri o ljudskim pravima čine jasnom činjenicu da se politička organizacija sa takvim stavovima ne može boriti za poštovanje fundamentalnih vrednosti i sloboda - izjavio je Božović za agenciju Beta i dodao da je poštovanje tih vrednosti i sloboda preduslov stvaranja moderne i evropske Srbije.

On je naveo da je poštovanje ljudskih prava osnovni postulat evropske zajednice i osnova svih evropskih vrednosti.

Božović je rekao da izjavama kojima se ljudima drugačijeg seksualnog ili nekog drugog opredeljenja nešto zabranjuje predstavlja "najteži oblik kršenja Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima".

Mon Đuraj, Pekara Roma, Borča

Foto: Nikola Tomić

Bivši predsednik i funkcioner Demokratske stranke Dragan Šutanovac napao je lidera Dveri Boška Obradovića zbog, kako je naveo, pretnji upućenih LGBT zajednici u Čačku.

- Ne možeš da osudiš pajaca Šešelja što preti šišanjem po Srbiji a da prećutiš cirkuzanta što preti LGBT po Čačku! Jednostavno, sve ili ništa - napisao je Šutanovac, čija je DS, baš kao i Dveri, u Savezu za Srbiju.

Dragan Šutanovac, Demokratska stranka, Tviter

Printscreen: Twitter/SutanovacDragan

Ovim povodom oglasio se i narodni poslanik Dveri, Dragan Vesović, i poručio da Dveri podržavaju puno demokratsko pravo svih članica SzS na svoju politiku, pa tako i podršku Balše Božovića održavanju gej parada u čitavoj Srbiji.

- Ali, očekujemo da i drugi poštuju pravo Dveri na našu politiku. Mnogo važnije od bilo koje naše političke razlike jeste naša zajednička borba za demokratiju u kojoj ćemo moći normalno da diskutujemo o našim razlikama - naveo je.

Podsetimo, opozcione stranke Dveri i Nova Srbija pozvale su građane na "Porodičnu šetnju" kako bi se suprotstavil "LGBT+ paradi" za koju su tvrdili da će biti održana u Čačku.

Međutim, pomenute parade nije bilo. Oko podneva se na gradskom trgu okupilo više desetina motociklista i drugih protivnika "LGBT parade", jer je, kako su rekli novinarima, na društvenoj mreži "Tviter" bilo objavljeno da "LGBT parada" počinje u centru Čačka. Odmah po njihovom okupljanju, mnogobrojni policajci su se rasporedili na trgu i u okolnim ulicama, a svi su se razišli oko 13.00 sati, kada su se uverili da "LGBT parade" nema.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Ja

    Demokrate? Sve olos i vucibatine. Videli smo...

  • M48

    Ponekad kad nemam pametnija posla gledam ovaj cirkus od parlamenta. Sećam se kakvim je sve imenima Boško nazivao DS i Đilasa, a sada je u ljubavi sa tim Đilasom. Znam da u politici obraz i nema neku cenu, ali mene kao građanina takav ne može da kupi. Da se ne lažemo, ni ovi na vlasti nisu imuni na laž.

  • Milorad Vujicic

    Vidim spominje se i Seselj.On ima u malom prstu sto pola parlamenta nema,znanje,lukavostali istina i jezik.Da ima malo vise taktike bio veoma dobar.Problem je sto ga niko nezna iskoristiti za dobro Srba i Srbije.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima