• 1

"Pritisci neće moći da razbiju srpsko jedinstvo": Simić o izborima na Kosovu

- Pokazalo se da oni ne razumeju ko su i šta su Srbi i da ćemo, što nas više pritiskaju, mi biti složniji - rekao je Simić

  • 1

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić poručio je danas da pritisci koji dolaze sa raznih strana uoči parlamentarnih izbora na KiM ne mogu da razbiju srpsko jedinstvo i da će se to videti na izborima 6. oktobra.
Simić je, reagujući na odluku privremenih institucija u Prištini da zabrani dolazak zvaničnika Srbije na KiM uoči izbora 6. oktobra, rekao da će se pokazati da pritisci i nasilje ne mogu da urode plodom.

- Pokazalo se da oni ne razumeju ko su i šta su Srbi i da ćemo, što nas više pritiskaju, mi biti složniji, okupljeni oko Srpske liste i u nedelju pokazati da pretnje, nasilje i pritisci ne mogu da urode plodom i razbiju srpsko jedinstvo koje smo teškom mukom izgradili prethodnih godina - rekao je Simić za Prvu televiziju.
On je istakao da su pritisci od početka kampanje veliki, da je prvo zabranjeno pravo glasa hiljadama Srba, posebno na severu KiM, da je zabranjen spot Srpske liste...
- U četiri dana smo imali pritiske na sve strane, ne samo institucionalno nasilje, već i podmukle pritiske koji dolaze od strane onih koji su privatni Srbi albanskih partija i određenih ambasada u Prištini koji žele da razbiju srpsko jedinstvo - naveo je on.
Simić je istakao da Srpska mora da osvoji deset mesta u parlamentu kako bi imala političku snagu da zaštiti Srbe, omogući vezu Srba sa KiM s centralnom Srbijom i bude "potpora" pregovaračkom timu i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u pregovorima sa Prištinom.
- Jedino Srpska lista sa deset mandata može da garantuje opstanak srpskih institucija na KiM, jer napadi koji dolaze prema Srpskoj usmereni su protiv srpskih institucija, plata i penzija i socijalnih davanja koje Srbija odvaja - rekao je Simić.
Govoreći o kazni od 30.000 evra zbog predizbornog spota Srpske liste, Simić je rekao da je ta cena mala da bi bilo koji Srbin odsutao od svoje otadžbine.
- Mi od Srbije nismo odustali ni pod gumenim i bojevim mecima, a kamoli pod kaznama i izmišljenim pričama - rekao je Simić.
On je naveo i da spot znači da Srbi nikada neće odustati da se bore za bolji život na KiM, što je, kaže, i osnovno načelo Srpske liste.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima