≫ 

Svi koji žele da pomognu da se Srbija razvije su dobrodošli: Mihajlović o učlanjenju Brnabić u SNS

Pojedini mediji su preneli da će se Brnabić 21. oktobra, na 11. godišnjicu Srpske napredne stranke, učlaniti u tu partiju

  • 0

Potpredsednica vade i funkcionerka SNS Zorana Mihajlović izjavila je danas da bi premijerka Ana Brnabić, ako pristupi toj stranci, bila veliko pojačanje.

Pojedini mediji su preneli da će se Brnabić 21. oktobra, na 11. godišnjicu Srpske napredne stranke, učlaniti u tu partiju.

- Ako je tačna informacija da će Ana postati član SNS, mislim da je to odlično, da konačno SNS dobije takvo pojačanje - rekla je ona na pitanje novinara da to prokomentariše tokom obilaska radova na rekonstrukciji pruge Jajinci-Mala Krsna i na izgradnji deonice obilaznice oko Beograda od Ostružnice do Bubanj potoka.

Svi koji žele da pomognu da se Srbija razvija i da učinimo sve što možemo, dobrodošli su, poručila je Mihajlović.

Na pitanje novinara da prokometariše navode medija da će pet ili šet ministara u vladi biti promenjeno pre izbora, Mihajlović je rekla da svaki put,uoči ili tokom izborne godine, tabloidi počnu da smenjuju ministre.

- Izbori su vrlo blizu, sledeće godine, narod je taj koji političarima daje podršku da li određenu politiku hoće ili ne. Mislim da i vlada i svi ministri treba do poslednjeg trenutka do formiranja nove vlade, da daju sve od sebe u svom resoru i učine sve što mogu. Uvek je bilo i biće da tablodi i postavljaju i smenjuju ministre i to nije neobično - rekla je ona.

Kako kaže, važno je da svaki dan ministri učine za zemlju najviše što mogu, jer upravo je to zadatak svakog ministra i zato su na ta mesta i postavljeni.

SRBIJA MORAVSKI AUTO-PUT Zorana Mihajlović - Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"U MALI ŠENGEN DOBRODOŠLE CRNA GORA I BIH"

Potpredsednica vade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je danas bi inicijativa "mali šengen" mogla da donese prosperitet i bolji život građanima u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Albaniji i poručila da ne vidi razlog zašto se ne bi pridružile i Crna Gora i BiH.

- Za ovakvu Srbiju koja je danas ekonomski, finansijski i politički stabilna i okružena sa puno suseda, strateški je važno da se povezuje. Treba da se povezujemo pošto smo svi u regionu mali. Tako možemo bolje da rešavamo naša pitanja i da se razvijamo i bolje da pregovarmao sa svima. Da i će se pridružiti Crna Gora i BiH - zašto da ne - rekla je Mihajlović novinarima na pitanje od kojih zemalja očekuje protivljenje inicijativi "mali šengen".

Mihajlović je rekla da ne treba da zaboravimo koliko je svaka od zemalja u regionu pojedinačno mala, što nam otežava šanse za dalji razvoj.

On je napomenula i da svih pet zemalja ima budžet ukupno 100 milijardi evra, što je veoma malo, dok je samo, poređenja radi, Folksvagen naručio baterije za električne automobile u vrednosti od 40 milijardi evra.

- Naš interes je da se povežemo i sto se bolje povežemo, preko infrastrukture, to je najvidljivije - transportne, energetske, telekomunikacione i druge da privreda bude bolja i da ljudi ostanu ovde da žive - rekla je ona i dodala da Srbija želi da bude u tome predvodnica.

Pitanje udruživanja je ne samo pitanje boljeg života već i šanse da se razvijamo, dodala je ona.

Inače, reč je o inicijativi predsednika Srbije Aleksandra Vučića o stvaranju takozvanog malog šengena Albanije, Severne Makedonije i Srbije.

Vučić je najavio tim povodom sastanak sa premijerima Albanije i Severne Makedonije koji bi trebalo da se održi 9. i 10 oktobra u Novom Sadu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA