• 18

"Narod Kosova večno zahvalan": Tači se oprostio od Širaka

- Na sahrani predsednika Širaka u Parizu, da se oprostimo od velikog prijatelja našeg naroda - napisao je Tači između ostalog

  • 18

Predsednik privemenih prištinskih institucija Hašim Tači napisao je, tokom boravka u Parizu gde prisustvuje sahrani predsednika Francuske Žaka Širaka, na svom Fejsbuk nalogu "da je Širak podržavao težnju Kosova i protivio se kampanji genocida i etničkog čišćenja režima Slobodana Miloševića".

- Na sahrani predsednika Širaka u Parizu, da se oprostimo od velikog prijatelja našeg naroda. Predsednik Širak podržao je težnju Kosova i protivio se kampanji genocida i etničkom čišćenju Miloševićevog režima.

Evo šta je Širak rekao 1999. godine:

"Ponašanje srpskih vlasti je neprihvatljivo. Evropa ne može prihvatiti da na svom tlu drži čoveka i režim koji je gotovo deset godina učestvovao u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i sada Kosovu, u operacijama etničkog čišćenja, ubistava i masakra, destabilizacije u celom regionu. Zbog toga je 200.000 ljudi ubijeno, a milioni raseljeni. Koliko razorenih porodica, koliko gradova mučenika? Pa, bilo je dovoljno. Sve je pokušano da se okonča ova praksa surovosti. Moramo danas zaustaviti varvarske postupke i ukloniti iz ovog režima sredstva kojima je on opremljen za obavljanje tih operacija. Već mesecima Amerikanci, Evropljani, Rusi, zajedno čine znatne napore da pronađu uravnoteženo i mirno rešenje. To se posebno dogodilo u Francuskoj tokom sastanaka u Rambujeu. I uprkos tvrdoglavom odbijanju srpske vlade i njenog predsednika, morali smo da odlučimo da primenimo silu" rekao je tada predsednik Širak.

Narod Kosova je večno zahvalan. Počivaj u miru, predsedniče! - stoji u Fejsbuk objavi Hašim Tačija.

Video: Ko je bio Žak Rene Širak?

(Telegraf.rs/Kosovo Onlajn)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milicija

    narodi kosova!?

  • Rastko

    Jedino sto mi je drago to je sto sam imao cast da zivim u Srbiji u vreme kada je njome vladao sada pok. Slobodan Milosevic najveci Srpski patriota i rodoljub IKADA u istoriji Srbije na cemu mu od srca i VECNO HVALA i VECNA MU SLAVA.

  • RCINUS

    Oprostio si se od satrapa satrapa amera... amera koi je engleski satrap... On nije imao tu "čast" da bude direktni engleski satrap nego posrednika...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima