≫ 

Odnosi dve zemlje se konstantno razvijaju: Dačić se sastao sa novim ambasadorom Francuske u Srbiji

Ministar Dačić je poželeo ambasadoru Falkoniju dobrodošlicu i mnogo uspeha u radu, naglasivši da mu u tome pružimo punu podršku

  • 0
Ivica Dačić i Žan Luj Falkoni, ambasador Francuske Foto: MSP

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas novoimenovanog ambasadora Republike Francuske u Republici Srbiji Žan Luj Falkonija.

Ministar Dačić je poželeo ambasadoru Falkoniju dobrodošlicu i mnogo uspeha u radu, naglasivši da mu u tome pružimo punu podršku.

Ambasador Falkoni je istakao da je po dolasku u Srbiju naišao na veoma dobar prijem i da se uverio u spremnost naše strane da sa Francuskom unapredi saradnju u svim aspektima.

Zajednički je konstatovano da se srpsko-francuski odnosi konstantno razvijaju u duhu tradicionalnog prijateljstva izgrađenog između dve zemlje i naroda.

Tokom razgovora je ocenjeno i da je izuzetan podstrek bilateralnoj saradnji dala veoma uspešna poseta francuskog predsednika Emanuela Makrona u julu ove godine, kao i da je u narednom periodu neophodno intenzivno raditi na konkretizaciji postignutih dogovora i postizanju novih rezultata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA