• 4

Haradinaj spreman za nove radikalne poteze: "Taksu ne treba ukinuti, već pojačati"

Haradinaj kaže i da Srbija ne treba da traži nešto u zamenu za priznanje, već da treba da prizna Kosovo, pa čak i da se izvini ili plati odštetu

  • 4

Lider Alijanse za budućnost i kandidat za premijera privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj izjavio je da taksu od 100 odsto na uvoz robe iz centralne Srbije i BiH ne treba ukinuti, već pojačati, prenosi Koha.

- Taksa je instrument za stvaranje izbalansirane vrednosti za priznavanje, moramo da ga osnažimo da se razmene priznanja. Velika je anomalija da Srbija traži nešto. Morali smo da tražimo nešto kao žrtva, dakle, priznanje i plus izvinjenje ili odštetu, a kod nas se događa suprotno - rekao je Haradinaj.

On je naveo da je kao premijer "pokazao ko je gazda u kući na Kosovu", te da je "uspeo da zaustavi ideju o razmeni teritorija" i da pokrene druge procese poput vojske i Zakona o Trepci, prenosi Kosovo onlajn.

Haradinaj kaže i da Srbija ne treba da traži nešto u zamenu za priznanje, već da treba da prizna Kosovo, pa čak i da se izvini ili plati odštetu.

On je kazao i da se neće vratiti koaliciji sa DPK-om, a na komentare da je rasturio koaliciju bez najave, rekao je da svoju nameru nije mogao da iznese koalicionim partnerima, jer "nije želeo da ta vest bude preneta Vučiću".

Video: Suze ratnog zločinca: Haradinaju pred novinarima zadrhtao glas posle ostavke

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Cika Velja

    Sve ima svoj pocetak...i svoj KRAJ!!!

  • Milorad Vujicic

    Kakvih sve mozgova ova planeta trpi dobro da nas sunce jos uvek grije.

  • W

    Očekujem da Đurić reaguje,a Dačić otpeva ne može nam niko ništa:)

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima