VUČIĆ IZ RUSIJE: Od naredne nedelje konkretna saradnja sa Rusima

Prvi potpredsednik Vlade Srbije sastao se sa zamenikom predsednika ruske vlade Dmitrijem Rogozinom, od koga je dobio uveravanja da je Ruska Federacija spremna da pomogne novoj Vladi Srbije

  • 1

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić sastao se sa zamenikom predsednika ruske vlade zaduženim za odbrambenu industriju Dmitrijem Rogozinom. Vučić je od Rogozina dobio uveravanja da je Ruska Federacija spremna da pomogne novoj Vladi Srbije.

Tema razgovora bilo je unapređenje saradnje dve zemlje u oblasti odbrane, kao i druga pitanja od zajedničkog interesa.

- Republika Srbija i Ruska Federacija trebalo bi od naredne nedelje da naprave konkretne korake ka uspostavljanju čvršće saradnje u oblasti odbrambene industrije - rekao je Vučić posle razgovora sa Rogozinom.

Kako je Vučić istakao, razgovaralo se o tome kako da se pospeši srpska proizvodnja i odbrambemna industrija, kako da se zaposli veći broj ljudi i kako da se modernizuje Vojska Srbije.

- Takođe smo razgovarali kako da krenemo u nekakve zajedničke proizvodne poduhvate, a da istovremeno imamo zajednički ili dogovoreni izlazak na treća tržista. Očekujem unapređenje saradnje i već od ponedeljka konkretizaciju planova i svih razgovora koje smo imali - preneo je Vučić utiske sa razgovora.

Ministar odbrane naveo je da tokom ove godine očekuje posetu ministra odbrane Ruske Federacije Anatolija Serđukova, i dodao da će blagodeti saradnje dve države osetiti svi građani Srbije, a posebno namenska industrija. Vučić je izjavio da će prvi put posle 12 godina ruski "migovi" da se pojave na aero-mitingu 2. septembra.

- Pošto smo Rogozin i ja potpredsednici vlada, razgovarali smo o svim važnim temama. Potrebno nam je još samo malo vremena da neke stvari konkretizujemo i onda ćemo izaći u javnost. Gospodin Rogozin je pokazao izvanredno prijateljstvo i naklonost prema Srbiji na čemu smo veoma zahvalni - istakao je Vučić.

On će nakon sastanka biti gost na večeri kod Rogozina.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA