• 2

Finska će nastaviti da podržava napore koje Srbija ulaže na putu ka EU: Brnabić sa Havistom

Sagovornici su se saglasili da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri, kao i da ima prostora za njihovo dalje unapređenje naročito u oblasti privrede

  • 2

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je sa ministrom spoljnih poslova Finske Pekom Havistom o bilateralnim odnosima dveju zemalja.

Sagovornici su se saglasili da su bilateralni odnosi dve zemlje dobri, kao i da ima prostora za njihovo dalje unapređenje naročito u oblasti privrede, saopštila je Vlada Srbije.

Ana Brnabic

Ana Brnabić i Peka Havisto - Foto: Slobodan Miljević

Premijerka Brnabić je izrazila zahvalnost Finskoj na podršci Srbiji u procesu evropskih integracija i istakla da je Srbija posvećena sprovođenju neophodnih reformi na evropskom putu.

Ministar Havisto je naglasio da Finska podržava proširenje EU i da će nastaviti da podržava napore koje Srbija ulaže na putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Govoreći o nastavku dijaloga sa Prištinom, Brnabićeva je ponovila da je Srbija posvećena normalizaciji, ali da je preduslov za nastavak dijaloga povlačenje taksi koje su predstavnici privremenih institucija samouprave u Prištini uveli na robu iz centralne Srbije.

Ana Brnabic

Sastanak delegacije Finske sa delegacijom Srbije - Foto: Slobodan Miljević

Sastanku je prisustvovala i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Ne u EU.Samo ekonomsko prosirenje kontakata.Ruske i Kineske vojne baze sa nuklearnim oruzjem i S500 instalirati pod hitno preko cele Srbije.

  • Milos

    SSRBIJA NIKAKO NE STREMI PREMA EVROPSKOJ UNIJI, NEGO VLADA SRBIJE STREMI PREMA EVROPSKOJ UNIJI. TO JE VELIKA RAZLIKA - V E L I K A !

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima