≫ 

Poslanici usvojili izveštaj poverenika, pa započeli novu sednicu: Sledi rebalans budžeta

Skupština Srbije počela je i drugu sednicu na čijem je dnevnom redu rebalans budžeta

  • 0
Poslanička pitanja, Skupština Srbije Foto: Slobodan Miljević

Skupština Srbije usvojila je danas godišnji izveštaj poverenice za ravnopravnost za 2018. godinu, u kojem se ističe da je najviše pritužbi podneto zbog diskriminacije na osnovu invaliditeta, dok su diskriminaciju najčešće činile javne ustanove.

Parlament je danas takođe razrešio Ivanu Stojiljković sa mesta zamenika predsednika Komisije za istragu posledica NATO bombardovanja 1999. godine po zdravlje građana Srbije, kao i uticaj na životnu sredinu sa posebnim osvrtom na posledice koje je ostavila upotreba projektila sa osiromašenim uranijumom i na mesto zamenika predsednika izabrao Milenu Turk.

Skupština Srbije počela je i drugu sednicu na čijem je dnevnom redu rebalans budžeta, izmene Zakona o budžetskom sistemu, izmene Zakona o porezu na dodatu vrednost, kao i predlozi zakona o kontroli državne pomoći, računovodstvu, reviziji, otvorenim investicionim fondovima, alternativnim investicionim fondovima i predlog izmene Zakona o osiguranju depozita.

Poslanici Srpske radikalne stranke ponovo su podneli dopune dnevnog reda.

(Telegraf.rs/FoNet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA