• 1

U 4 opštine na severu KiM više birača nego 2017: Evo koliko ih ima tačno

Opštinske izborne komisije privode kraju obuke biračkog osoblja i očekuju da sve bude spremno za nedeljne izbore

  • 1

U opštinama sa srpskom većinom pravo glasa na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima na Kosovu imaće 117.808 glasača, od tog broja 49,39 odsto glasača upisano je u opštinama na severu Kosova.

Opštinske izborne komisije privode kraju obuke biračkog osoblja i očekuju da sve bude spremno za nedeljne izbore.

Predsednik Opštinske izborne komisije Severna Mitrovica Slobodan Dimitrijević izjavio je za Kosovo Onlajn da pripreme za izbore dobro teku, nema problema, a obuke biračkog odbora su intenzivirane i očekuje se da će za izborni dan sve biti spremno.

Problem sa kojim se suočavaju u opštini Zubin Potok je, prema rečima predsednice OIK-a Dušice Raković, udaljenost pojedinih biračkih centara.

- Na vreme smo otpočeli sa obukama i pripremili smo dobro svo osoblje kako bi na sam izborni dan što bolje odradili svoj posao i očekujem da će sve proći bez ikakvih problema - kaže Raković.

Glasanje na severu Kosova, izbori, Kosovo

Opštinske izborne komisije privode kraju obuke biračkog osoblja i očekuju da sve bude spremno za nedeljne izbore - Foto: Tanjug/Filip Krainčanić, arhivska fotografija

Milan Jovanović iz opštine Zvečan kaže da je prethodnih dana sa svojim saradnicima iz opštinske izborne komisije obišao sve biračke centre u toj opštini.

- Birački centri su u dobrom stanju i ispunjavaju uslove da sve prođe u najboljem redu, birački odbori se nisu menjali i polako privodimo kraju obuke osoba koje će tog dana obavljati svoj posao u biračkim mestima - precizira Jovanović.

- U opštini Leposavić obuka je završena, ostalo je samo još jedan trening za predsedavajuće i rezervne članove biračkih odbora - izjavio je Milosav Marković, predsednik OIK za Leposavić.

Vanredni parlamentarni izbori će se održati u nedelju, 6. oktobra, a prema podacima CIK-a u četiri opštine na severu Kosova pravo glasa imaće 58.187 glasača.

Najviše upisanih je u Severnoj Mitrovici - 22.457, u Leposaviću - 17.993, Zvečanu - 9.209 dok u Zubinom Potoku pravo glasa ima 8.528 glasača.

U odnosu na izbore iz 2017. na ovim izborima upisano je 186 glasača više u ove četiri opštine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Vidovdan

    Samo Sloga Srbina Spašava! Oni koji misle da može drugačije, neka stave prst na čelo i shvate da je Kosovo i Metohija Sveta Srpaka Zemlja i da nikada ne može biti tuđa! Braćo srbi i sestre srpkinje, srećno na izborima i da proteknu u najboljem redu!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima