• 39

Zastoj u dijalogu može da se reši čim Priština ukine takse: Vučić i Vondraček o situaciji u regionu

Predsednik Srbije je uputio zahvalnost Češkoj na prijateljskom stavu prema Srbiji i na razumevanju srpske pozicije

  • 39

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Predstavničkog doma Parlamenta Češke Republike Radekom Vondračekom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Vučić je upoznao predsednika Predstavničkog doma Parlamenta Vondračeka sa situacijom na Kosovu i Metohiji i ukazao na to da zastoj u dijalogu može da se prevaziđe samo kada Priština ukine takse na srpsku robu. On je uputio zahvalnost Češkoj na prijateljskom stavu prema Srbiji i na razumevanju srpske pozicije.

On je istakao da su bilateralni odnosi dveju zemalja na visokom nivou i da nedavna poseta predsednika Zemana Srbiji, kao i sutrašnja poseta predsednika Vučića Pragu u okviru sastanka Višegradske grupe, ukazuju na namere dveju zemalja da jačaju saradnju u svim oblastima.

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, Češka

Foto: Predsedništvo Srbije

Predsednik Srbije naveo je da trgovinska razmena beleži značajan rast, te dodao da još postoji prostor za razvoj ekonomske saradnje.

Vondraček je rekao da Češka smatra Srbiju najvažnijim partnerom u ovom regionu, istakavši opredeljenost Češke da pomogne Srbiji u procesu evropskih integracija.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Oliver

    Takse su kočnice svega ovoga.

  • Jovana

    Normalno, mora Pristina da ukine takse i da zaboravi na Kosovo.

  • meda

    Takse sve koce

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima