• 4

Budućnost Srbije je u ujedinjenoj Evropi, nemački ambasador poručio: Računajte na našu podršku

U Nemačkoj se 3. oktobar obeležava kao Dan ujedinjenja, dan kada su se 1990. ujedinile Istočna i Zapadna Nemačka, posle rušenja Berlinskog zida

  • 4

Nemački ambasador u Beogradu Tomas Šib priredio je večeras prijem povodom Dana ujedinjenja te zemlje, kome su prisustvovale mnoge zvanice, predstavnici diplomatskog kora, najviši srpski zvaničnici, uključujući predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić.

- Dozvolite da citiram kancelarku Merkel, koja je rekla da će Evropa biti istinski ujedinjena samo kada sve zemlje na Zapadnom Balkanu postanu članice EU. Budućnost Srbije se nalazi u ujedinjenoj Evropi - rekao je Šib na srpskom jeziku, ističući da Srbija može da računa na podršku Nemačke.

Šib je potom na engleskom jeziku naglasio da na teškom putu ka članstvu u EU, Nemačka ceni dosadašnje napore Srbije i ohrabruje njenu posvećenost tom cilju.

nemačka ambasada, Tomas Šib

Nemački ambasador u Beogradu priredio je prijem povodom Dana ujedinjenja te zemlje, kome su prisustvovale mnoge zvanice, predstavnici diplomatskog kora, najviši srpski zvaničnici-Foto: Tanjug/Tanja Valic

On je ukazao na odlične bilateralne odnose Srbije i Nemačke, nedavne susrete najviših zvaničnika i najavio skori dolazak nemačkog ministra ekonomije Petera Altmajera u Srbiju, zajedno sa privrednicima.

Ambasador je podsetio na istorijski značaj pada Berlinskog zida i ujedinjenja Nemačke.

- Svestan sam da su na Zapadnom Balkanu sećanja ljudi na političke događaje pre par decenija različita od onih u Nemačkoj. Kad je Nemačka ponovo ujedinjena, Jugoslavija se raspala i region još uvek živi sa posledicama - rekao je ambasador.

nemačka ambasada, Tomas Šib

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na prijemu u nemačkoj ambasadi-Foto: Tanjug/Tanja Valic

Predsednika Srbije je na svom nalogu na Instagramu čestitao Nemcima Dan ujedinjenja i istakao da je ponosan na srpsko - nemacko prijateljstvo.

U Nemačkoj se 3. oktobar obeležava kao Dan ujedinjenja, dan kada su se 1990. ujedinile Istočna i Zapadna Nemačka, posle rušenja Berlinskog zida.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Ruske i Kineske vojne baze sa nuklearnim oruzjem i S500 instalirati pod hitno.

  • Milorad Vujicic

    Zapad nek povuce nezakonito priznanje kosova,da ocisti od uranijuma Srbiju i RSu,da plati odstetu nanesenu privredi i materijalna dobra da obesteti narod pa cemo onda razgovarati,ovako kako je sada=Ruske i Kineske vojne baze sa nuklearnim oruzjem i S500 instalirati pod hitno preko cele Srbije i dodati supersonicne rakete i PAK 35 .

  • Дејан Младеновић

    Боље да ми рачунамо на вашу одштету

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima