• 3

"Priština je u panici, ne isključujem nove probleme za Srbe": Odalović ocenio situaciju na KiM

Prema njegovim rečima, evidentno je da sa Srpskom listom ne može da se kalkuliše i manipuliše

  • 3

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović ocenio je danas da je Priština u panici i da ne isključuje nove provokacije i probleme za Srbe.

Odalović je za RTS rekao da je evidentno da Albanci ne mogu da kalkulišu i manipulišu Srpskom listom, pa to pokušavaju na druge načine.

- Što se tiče partija kosovskih Srba, očigledno je da Priština podržava neke partije. Razdor je napravljen na određeni način. Sedamdesetih i osamdesetih godina kada smo se suočili sa tim da se na KiM stvara neka nova država, videli smo da su ključni ljudi tada bili Srbi, Albanci su ih podržavali. To je taktika koja je za njih i dalje interesantna - istakao je generalni sekretar MSP-a.

Prema njegovim rečima, evidentno je da sa Srpskom listom ne može da se kalkuliše i manipuliše.

- Srpska lista se ne meša u albanske izbore, neka se biraju među sobom. Mi imamo jasnu politiku, Srpska lista želi i ima puno pravo da traži podršku Srba i ja se nadam da će je dobiti - napominje Odalović.

Čini mu se, kaže, da Albanci polako stišavaju i stavljaju u drugi plan ratnu retoriku.

Govoreći o briselskom dijalogu, Odalović je rekao da je očigledno da će biti nastavljen.

- Nadam se da će nova administracija biti odlučnija da se dogovoreno implementira. Mi hoćemo za sto, mi nećemo druge metode i mere. Ne treba ništa od toga apriori odbaciti, rešenja nema bez dijaloga - napomenuo je generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Nikakve zajednice ,samo cela Srbija.Kosovari nek znaju:Kosovo je Srbija,razmena teritorija samo sa Albanijom.

  • rade

    Ma koji Srbi sedamdesetih i osamdesetih radili sa Siptarima.Ko je onda bio funkcioner yu nostalgicari i komunisti sve od 45.g.Srbi se u zadnje vreme slazu i identifikuju sa Srbijom.Nekad je bila partija i drzava isto zato smo i propadali ali da ce Bog da i nas Srbe ma gde bili ogreje sunce.🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸🙏🇷🇸❤️❤️❤️❤️❤️

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima