• 2

Ekonomske veze podići na viši nivo: Vučević razgovarao sa ambasadorkom BiH

Zvaničnici su se složili da prilika za proširenje i jačanje saradnje između dve zemlje ima mnogo, te da su projekti na lokalnom nivou ključni za obe strane

  • 2

Novoimenovana ambasadorka Bosne i Hercegovine u Republici Srbiji Aida Smajić posetila je Novi Sad gde se sastala sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem. Na sastanku u Gradskoj kući oni su razgovarali o važnosti dobrosusedskih odnosa koji jedino mogu da dovedu do prosperiteta u regionu.

Kako je ocenio gradonačelnik Vučević, brojne su veze Novog Sada sa Bosnom i Hercegovinom, a najčvršće su one prijateljske između građana.

Zvaničnici su se složili da prilika za proširenje i jačanje saradnje između dve zemlje ima mnogo, te da su projekti na lokalnom nivou ključni za obe strane.

Na sastanku je takođe rečeno da privrednici iz regiona treba što bolje da se povežu, te da se ekonomske veze podignu na viši nivo.

Miloš Vučević

Sastanak u Gradskoj kući - Foto: Promo

Prema rečima Miloša Vučevića, zadatak svih opština u regionu jeste da rade na stvaranju pozitivne poslovne klime, i da je u tom smislu, važno da komuniciraju i razmenjuju iskustva.

On je naglasio da se zemlje ovih prostora suočavaju sa sličnim izazovima, a da je zajednički cilj obezbeđivanje boljeg standarda za život građana koji treba da vide perspektivu u svojim državama.

Susret gradonačelnika i ambasadorke prošao je u pozitivnoj atmosferi, a izražena je obostrana namera da se dobra komunikacija nastavi i u budućnosti.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Lala

    Tacno je tako. Saradnja gradana je odlicna. Poznajem puno ljudi iz Sarajeva I Novog Sada koji su oduvek gajili dobre odnose. Nisu dozvolili da im ratne gluposti pokvare prijateljstva.

  • Laki

    Bravo. Saradnja nema alternativu.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima