• 7

Najekstremniji Albanac predstavio svoj plan za dijalog sa Beogradom

Obavezu oko pregovora ću preuzeti ja, a potom organizovati unutrašnju diskusiju sa kosovskim Srbima - rekao je Aljbin Kurti

  • 7

Kandidat za premijera ispred Pokreta Samoopredeljenje, Aljbin Kurti, u emisiji na KTV prestavio je svoj plan za nastavak dijaloga sa Beogradom u pet tačaka, preneo je RTK.

Najpre, kako navodi Kurti, obavezu oko pregovora će preuzeti on, a potom će organizovati unutrašnju diskusiju sa kosovskim Srbima.

Nakon toga će, tvrdi lider Samoopredeljenja, pregledati svih 33 sporazuma, kako bi dobio informacije na osnovu kojih će sa naslednikom Federike Mogerini imati „dijalog o dijalogu“ od kog očekuje dogovor o tome „kako voditi dijalog sa Srbijom“.

Aljbin Kurti

Foto: Profimedia/ Zuma Press - News

I na kraju, Kurti ističe, da je preduslov njegovog plana nacionalni konsenzus vlasti i opozicije, formiranje pregovaračkog tima i usvajanje platforme koja će sadržati zahtev Srbiji za priznanje i reparaciju ratne štete.

(Telegraf.rs/Kosovo Online)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Kosovo je Srbija. Ruske i Kineske vojne baze sa nuklearnim oruzjem i S500 instalirati pod hitno preko cele Srbije hitno.

  • Delija

    Ti ces prvo pred sud,pa u zatvor...zlotvoreeee

  • Desha

    ...džabe si krečio,ništa od priznanja,pa puknite od muke!

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima