Stiglo još jedno saopštenje CIK-a o načinu glasanja na KiM: "Naša odluka je jasna"

Srpska lista ranije se žalila na odluku Centralne izborne komisije prema kojoj na predstojećim prevremenim parlamentarnim izborima mogu da glasaju samo građani sa tzv. kosovskim dokumentima

  • 2

Portparol Centralne izborne komisije Valmir Elezi reagovao je na izjavu direktora Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marka Ðurića koji je okrivio zvaničnike u Prištini za diskriminaciju Srba zbog odluke da se na izborima 6. oktobra glasa samo sa dokumentima izdatim na tzv Kosovu, prenosi Indeksonline.

- Odluka Centralne izborne komisije je jasna - glasači na izborima 6. oktobra moraju da kod sebe imaju važeću ličnu kartu Kosova, važeći pasoš, važeći putni dokument i važeću vozačku dozvolu - rekao je Elezi.

On je dodao da se ta odluka odnosi i na svakog člana odbora na svakom biračkom mestu i za svaku Opštinsku izbornu komisiju na KiM.

Srpska lista ranije se žalila na odluku Centralne izborne komisije prema kojoj na predstojećim prevremenim parlamentarnim izborima mogu da glasaju samo građani sa tzv. kosovskim dokumentima, ali je žalba odbijena.

Ðurić je danas pozvao je sve građane sa KiM koji su u biračkom spisku da se jave i da pokušaju na licu mesta da ostvare svoje biračko pravo, bez obzira na to kakve dokumente imaju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanjica

    3. oktobar 2019 | 21:55

    Samo pobeda Srpske liste moze da garantuje Srbima na Kosovu razvoj i bolji zivot.

  • Тодорић

    4. oktobar 2019 | 07:49

    Кршење међународних закона,јер непризната држава не сме да има документа,која су кршењем права у старту неважећа.Ко више кога,и по ком основу овде слуша? То је обмана,изнуда и принуда,хет трик Албанске мањине у Србији.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA