• 44

Korak više u širenju bilateralne saradnje: Vučić sa Bocan-Harčenkom o poseti Medvedeva

Predsednik Vučić je istakao da će, osim podsećanja na slavnu slobodarsku tradiciju dvaju naroda, poseta premijera Medvedeva značiti korak više u širenju bilateralne saradnje, jer se očekuje potpisivanje novih međudržavnih dokumenata

  • 44

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka, sa kojim je razgovarao o organizaciji posete ruskog premijera Dmitrija Medvedeva i zajedničkom obeležavanju značajnog jubileja - 75 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Predsednik Vučić je istakao da će, osim podsećanja na slavnu slobodarsku tradiciju dvaju naroda, poseta premijera Medvedeva značiti korak više u širenju bilateralne saradnje, jer se očekuje potpisivanje novih međudržavnih dokumenata.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost za poruku podrške državnim i nacionalnim interesima naše zemlje, koju mu je preneo šef ruske diplomatije Lavrov, tokom sastanka u Njujorku prošle sedmice.

Aleksandar Vucic, Aleksandar Bocan Harcenko

Sastanak predsednika Vučića i ambasadora Bocan-Harčenka - Foto: Tanjug/Rade Prelić

- To pokazuje da između Srbije i Rusije vladaju odnosi međusobnog razumevanja i dubokog poverenja, što je rezultat intenzivnog političkog dijaloga - saglasili su se dvojica sagovornika, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o regionalnoj situaciji, izrazivši nadu da će na Zapadnom Balkanu biti sačuvani mir i stabilnost.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Maja

    Veoma smo ponosni na našu saradnju sa Rusijom koju ćemo nastojati samo još više da unapredimo.

  • Natasa

    Ovakvo prijateljstvo treba negovati!

  • Lena

    Velika je čast ugostiti ruskog premijera. Rusi su uvek tu za nas kao naša braća.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima