• 1

Zahvalnost za podršku teritorijalnom integritetu Srbije: Brnabić sa predsednikom Jermenije

Brnabić je poručila da naša zemlja visoko ceni principijelnu podršku Jermenije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i da je zainteresovana za intenziviranje političkog dijaloga i saradnje dve zemlje

  • 1

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Jermenije Armenom Sarkisijanom o potencijalima za unapređenje saradnje dve zemlje, naročito kada je reč o oblastima informaciono-komunikacionih tehnologija i obrazovanja.

Predsednik Jermenije je poručio da je u obrazovanju ključ napretka svakog društva i dodao da njegova zemlja sa tim ciljem veliku pažnju posvećuje jačanju obrazovnog sektora.

Predsednica Vlade Srbije je na sastanku sagovornika upoznala i sa ekonomskim reformama koje Srbija sprovodi, kao i sa poreskim podsticajima za razvoj ekonomije znanja. Brnabić je sagovorniku rekla da je Srbija posvećena transformaciji svoje ekonomije, kako bi ona u bliskoj budućnosti bila zasnovana pre svega na inovacijama i na znanju.

Ana Brnabic, Armen Sarkisijan

Foto: Slobodan Miljević, Vlade RS

Brnabić je takođe poručila da naša zemlja visoko ceni principijelnu podršku Jermenije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i da je zainteresovana za intenziviranje političkog dijaloga i saradnje dve zemlje.

Srbija je čvrsto opredeljena za unapređenje i dalji razvoj svih oblika bilateralne i multilateralne saradnje sa Jermenijom, o čemu svedoči i namera Beograda da otvori ambasadu u Jerevanu u što skorijem roku.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Milorad Vujicic

    Pomoc prihatelja nam je potrebnija nego ikad.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima