• 49

Vučić čitao na albanskom, pa se obratio novinaru: O ovoj konferenciji pišu svi prištinski mediji

Albanski portal "Sot" piše da je Vučićev klip postao viralan nakon pisanja srpskih medija i da se širi najvećom brzinom

  • 49

Video snimak predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako čita dokument Centralne izborne komisije Kosova i Metohije na albanskom jeziku postao je viralan na društvenim mrežama i albanskim medijima.

Većina medija na albanskom jeziku izvestila je o tom događaju još tokom konferencije za stampu predsednika Srbije i predstavnika Srpske liste, a onda su usledili i komentari na društvenim mrežama.

- Vučić je iznenadio sve, čitao je na albanskom i šalio se sa albanskim novinarom tokom konferencije za štampu - piše list Tema, jedan od glavnih listova u Tirani.

Albanski portal "Sot" piše da je Vučićev klip postao viralan nakon pisanja srpskih medija i da se širi najvećom brzinom.

Aleksandar Vucic, Srpska lista

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Događaj je privukao ogromnu pažnju i na albanskim medijima na Kosovu i Metohiji.

- Predsednik Srbije je juce procitao dokumenta na albanskom i onda se okrenuo ka novinaru Tv Klan/Abc News iz Tirane i pitao ga ''Je l' u redu, Seferi?'', a onda je pohvalio novinara kako priča srpski - piše kosovski portal "Frontonline".

Mnogi su komentarisali način čitanja predsednika Srbije i to koliko tačno čita.

To je pokrenulo raspravu i u medijima i na društvenim mrežama o srpsko-albanskim odnosima i da li je pomirenje moguće, a u jednom od komentara se primećuje da predsednik Vučić razume da se mržnjom ne može ići napred, mada uz napomenu - "u poslednje vreme".

Predsednik Srbije je u petak, na konferenciji za novinare, pročitao zaglavlje dokumenta CIK-a i našalio se sa dopisnikom TV Klan iz Albanije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • 937

    Ne podrzavam ni jednog politicara ali pitam ovaj narod da li je nama neko nekada valjao?? Ko god je bio na vlasti nije valjao pa onda treba da se zapitamo kakvi smo mi ustvari, da li mi valjamo? Podrzite Vucica narod ga je izabrao, zasto pravite sprdnju od svake situacije, taj covek trenutno predstavlja u svetu vas, mene...nije nas on doveo do danasnje situacije vec mi sami, mi smo uvek birali ko ce da vodi drzavu...

  • mira

    Srbi izadjite svi na glasanje i podrzite Srpsku listu

  • Mika

    Poruka srpskog predsednika je mir i stabilnost u regionu!

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima