Goran Rakić posle glasanja: Izbori odlučujući za budućnost srpskog naroda na KiM

Kada Srbija zove, vidite kako to izgleda u Kosovskoj Mitrovici, od rane zore jutros su birači krenuli na birališta da daju svoj glas listi kojoj veruju - kazao je Rakić

  • 3
Kosovo i Meothija, izbori na Kosovu Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Predsednik Srpske liste Goran Rakić izjavio je danas posle glasanja u severnom delu Kosovske Mitrovice da su ovi izbori na KiM odlučujući za budućnost srpskog naroda na prostoru Kosova i Metohije, te da je zato potrebno da ta lista osvoji svih 10 mandata u kosovskoj skupštini.

Kako je naveo, veoma je važno da na ove izbore Srbi izađu u što većem broju i pokažu svima koji prete i ucenjuju da ih ništa neće uplašiti i ništa neće pokolebati da ostanu i opstanu na tim prostorima.

- Kada Srbija zove, vidite kako to izgleda u Kosovskoj Mitrovici, od rane zore jutros su birači krenuli na birališta da daju svoj glas listi kojoj veruju - kazao je Rakić.

Ovi izbori odlučujući su iz više razloga, kazao je Rakić, a navodeći neke od njih rekao da su sve političke partije iz Prištine svoju kampanju započele upravo u južnoj Kosovskoj Mitrovici, a slogan im je bio ujedinjene Mitrovice.

Kosovo i Meothija, izbori na Kosovu Kada Srbija zove, vidite kako to izgleda u Kosovskoj Mitrovici, od rane zore jutros su birači krenuli na birališta da daju svoj glas listi kojoj veruju - kazao je Rakić-Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Mi koji živimo ovde odlično znamo šta to znači - u južnoj Mitrovici ne živi nijedan Srbin i to ujedinjenje znači proterivanje srpskog naroda sa ovih prostora - istakao je Rakić.

Kako kaže, izbori su važni i za Srbe južno od Ibra, koji žive u težim uslovima od Srba na severu pokrajine.

- Oni žive mnogo teže nego što živimo mi na severu i zavise od svoje države Srbije, jer država Srbija oko 40.000 plata obezbeđuje upravo za te ljude. Ukoliko se desi da Srpska lista ne osvoji svih 10 mandata može se desiti da dođe i do masovnog proterivanja srpskog naroda južno od Ibra - naveo je predsednik Srpske liste.

Na pitanje da li očekuje neke malverzacije na izborima, Rakić je kazao da veruje da će OEBS, ukoliko danas posmatra izborni proces, stati na put bilo kojim malverzacijama.

Kosovo i Meothija, izbori na Kosovu Na pitanje da li očekuje neke malverzacije na izborima, Rakić je kazao da veruje da će OEBS, ukoliko danas posmatra izborni proces, stati na put bilo kojim malverzacijama-Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Međutim, njima ništa nije sveto i njima uopšte ne verujem tako da očekujem da će pokušati da izvrše određene malverzacije, odnosno da iskoriste nevažeće listiće i preusmere ih na partije koje dolaze iz Prištine - kazao je Rakić.

Prema njegovim rečima, nivo izlaznosti i osvajanje svih 10 mandata za Srpsku listu je važno i za budući dijalog Beograda i Prištine.

Pojasnio je da će to "dati vetar u leđa Beogradu i predsedniku Aleksandru Vučiću da ima bolju pregovaračku poziciju", jer, kako kaže, srpski narod veruje državi Srbiji i predsedniku Vučiću.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kursumlija

    6. oktobar 2019 | 09:19

    Napred braco Srbi napred za Srpsko Kosovo!!!

  • Milan

    6. oktobar 2019 | 10:06

    Sve će uraditi samo da naši ljudi ne bi glasali,narode nema čega da se bojite izadjite i glasajte.

  • Milos

    6. oktobar 2019 | 18:46

    Kakav je dogovor sa Pacolijem?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA