≫ 

Hapšenje na KiM: Specijalci došli u policijsku stanicu "Severna Mitrovica"

Specijalci su, kako prenose mediji, u stanju pripravnosti

  • 3

Tri specijalne jedinice stigle u policijsku stanicu "Severna Mitrovica", prenela je prištinska agencija, pozivajući se na informacije svog izveštača sa terena, zbog kršenja izbornog procesa tokom izbora na Kosovu i Metohiji.

Specijalci su, kako prenose mediji, u stanju pripravnosti.

Da je došlo do privođenja dva člana izborne komisije u biračkom centru u Osnovnoj školi Sveti Sava, za KoSSev su potvrdili iz Demokratije na delu.

- U učionici na kojoj se nalazi biračko mesto 12B u Osnovnoj školi Sveti Sava, došlo je lice da glasa sa ekstraktom (prim. red. kosovskim izvodom iz civilnog registra građana). Ceo birački odbor je dozvolio tom licu da glasa, svi su potpisali i složili se da može da glasa. Međutim, prema neformalnim informacijama, posmatrači LDK su to prijavili direktno Centralnoj izbornoj komisiji i CIK je po službenoj dužnosti zvala tužilaštvo, policiju i uhapšeni su U.Ž. i T.V. kojima je određeno 24h pritvora. Sada treba da daju izjavu nadležnom sudiji koji će dalje odlučiti o merama - potvrdio je za KoSSev posmatrač koalicije nevladinih organizacija Demokratija na delu i izvršni direktor Centra za zastupanje demokratske kulture, Dušan Radaković.

Dvojica privedenih su kontrolor reda i predsedavajući izborne komisije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pele

    6. oktobar 2019 | 12:27

    Svašta se piše, ali kad vidim "kosovski specijalci", ne znam da li da se smejem, ili da se ispovraćam.

  • Cika Velja

    6. oktobar 2019 | 12:06

    Na Kosarama nisu bili tako hrabri...zato i nisu prosli,a mi sad ocekujemo od njih nesto posteno???

  • Toni

    6. oktobar 2019 | 12:32

    Cuvajte se moji srbi terorista nesto su nervozni kako pisu nemacke novine ostace bez haradinaja teroriste kako pisu novine protiv njega se vodi postupsk u hagu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA