• 40

Kosovo je izgubljeno 1999, ali ne i Srbi i crkve: Drašković na sednici Glavnog odbora SPO-a

Drašković je ponovio i da su tzv. zamrznuti konflikt i čekanje dana kada će Rusija i Kina "poraziti Zapad" samo "ponor u koji se gura Srbija"

  • 40

Predsednik Srpskog pokreta obnove (SPO) Vuk Drašković ponovio je danas da je istina da je "Kosovo, kao državna teritorija Srbije, izgubljeno 1999. godine u besmislenom i tragičnom ratu protiv NATO-a, i da je krivac za taj istorijski poraz režim Slobodana Miloševića".

Na sednici Glavnog odbora SPO-a u Novom Sadu, on je istakao da, međutim, od teritorije većinski nastanjene Albancima nije izgubljeno ono što je "mnogo skuplje", a to su Srbi na Kosovu, crkve i manastiri, "i to može biti sačuvano i maksimalno zaštićeno".

- U strateškoj saradnji sa SAD i EU, ostvarive su i korekcije sadašnjih granica između Srbije i Kosova, sporazumi o izvesnim poboljšanjima Ahtisarijevog plana, koji su Albanci prihvatili, dogovori o zajedničkim kompanijama Srbije i Kosova, o uklanjanju graničnih prelaza, o još mnogo čemu - rekao je predsednik SPO-a.

Kako je saopštio SPO, Drašković je ponovio i da su tzv. zamrznuti konflikt i čekanje dana kada će Rusija i Kina "poraziti Zapad" samo "ponor u koji se gura Srbija".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • Milorad

    Nismo ratovali Protiv Nato-a, to je bilo samo bombardovanje, rat je na zemlji. Drugo Kosovo nije izgubljeno, 1999-te, već 70-ih, kada je data autonomija Kosovu. Toliko! da znate, a ne da pričate odokativno. Treće nije nam kriv Tito za to, kriv je onaj, ko je to dozvolio, a to su u ono vreme naši poltroni, kojih je i dan danas puna Srbija.

  • Niksic

    "Vuk Brankovic"

  • RCINUS

    Petokolonaš daje svoje izlaganje šta je najbolje za srbiju

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima