Dačić u manastiru Žiča na proslavi 800 godina SPC: Susret sa patrijarhom Irinejom

Svetoj liturgiji u porti Manastira Žiča prisustvovalo je preko 5.000 vernika

  • 11
Ivica Dačić, patrijarh Irinej, SPC, Žiča Foto: MSP

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić prisustvovao je u manastiru Žiča obeležavanju velikog jubileja - 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Dačić je, ovom prilikom, kratko razgovarao sa poglavarem SPC patrijarhom Irinejom, kome je ujedno i čestitao  veliki jubilej.

Liturgiju je služio patrijarh srpski Irinej, uz sasluženje svih arhijereja i uz pojanje žičkih monahinja, saopštila je Televizija "Hram".

Svetoj liturgiji u porti Manastira Žiča prisustvovalo je preko 5.000 vernika, kojima se obratio patrijarh i poručio da je srpskom narodu potrebno jedinstvo.

- U našoj najvećoj svetinji oko koje se srpski narod okupljao, pre osam vekova počela je istorija srpske crkve i srpskog naroda. Mudri Nemanja i Sveti Sava gledali su šta narodu srpskom pravoslavnom treba - i autokefalna samostalna crkva i samostalna država - rekao je patrijarh Irinej, naglasivši da su državu i temelje crkve postavili sveti ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Imenjak

    6. oktobar 2019 | 18:03

    A Komunizam Socijalizam ovo ono samo dodaj

  • S . M .

    6. oktobar 2019 | 18:04

    Ivica Dačic je vernik. Kad god mu obaveze dozvole odlazi u crkvu. Vrlo poštuje patrijarha Irineja. Bog i crkva neka te čuvaju Ivice na tvojim putevima koje prelaziš po belom svetu da Srbiji i njenim gradjanima bude bolje.

  • Aca

    6. oktobar 2019 | 18:14

    Svaka cast srbenda Dacic!!!A ovi pljuvaci pa Dacic je srbin i normalno je da ide kod patrijarha Irineja me bi bilo normalno kod Hodze da ide!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA