• 1

Bitno je da će Srpska lista u punom kapacitetu uzeti učešće u novoj vladi: Ljajić o izborima na KiM

Verujem da će se i praktično raditi na poboljšanju uslova života tamo - rekao je Ljajić

  • 1

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić ocenio je danas da je važno da su jučerašnji izbori na KiM završeni mirno i da je bitno što će Srpska lista u punom kapacitetu učestvovati u novoj vladi.

- Videćemo ko će formirati vladu. Bitno je da će Srpska lista u punom kapacitetu uzeti učešće u toj vladi i ojačati svoje političke pozicije. Verujem da će se i praktično raditi na poboljšanju uslova života tamo - rekao je Ljajić za TV Pink.

Dodao je da će se još videti kako će teći dijalog Beograda i Prištine i da će to u velikoj meri zavisiti od dešavanja u međunarodnoj zajednici.

- Ako imamo konfuziju, onda nemamo puno razloga da budemo optimistični, imamući u vidu težinu i kompleksnost problema. Ako nema jasne vizije međunarodne zajednice, ako se bore međusobno SAD protiv Nemačke, protiv EU, ne vidim kako može da se napravi ozbiljniji progres, posebno što postoji dijametralno različito gledište i u Prištini i u Beogradu - naglasio je Ljajić.

On je podsetio da Beograd traži kompromisno rešenje, da su se u velikoj meri promenile međunarodne pozicije i da je sada drugačiji pristup međunarodne zajednice, za koju kaže da je uverena da kompromis garantuje dugoročnu stabilnost u regionu.

Upitan da prokomentariše to što su SAD imenovale specijalnog izaslanika za KiM Ričarda Grenela, on je rekao da "što više specijalaca, manje su šanse da dođe do dogovora".

- Na žalost, to govori o konfuziji koja danas vlada i u SAD i u EU - zaključio je Ljajić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

  • lav

    E DOSAO JE I OVAJ TRENUTAK KAD CE SE SRBIJA PROBUDITI IZ DUGOG SPAVANJA

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima