Krstić: Cepanje DS-a bilo bi štetno i za Srbiju

- Mnogi pogrešno misle "ili vlast ili propast", ali opoziciono delovanje je normalni deo političkog života - smatra član Glavnog odbora Demokratske stranke

  • 1

Borisa Tadića i Dragana Đilasa poznajem dugo i mislim da bi bila velika šteta da dođe do eventualnog cepanja DS-a, kaže Nebojša Krstić, član Glavnog odbora DS.

On kaže da bi cepanje bilo štetno za Demokratsku stranku, ali i za Srbiju, kojoj danas možda više nego ikad treba alternativa sadašnjoj vlasti.

- Srbiji je potrebna perspektiva i zato mislim da DS treba da na otvoren i demokratski način prodiskutuje o svakom problemu - kaže Krstić.

On kaže da su izborni rezultati počeli da se analiziraju čim su bili poznati i dodaje da nema razloga za histeriju i jurnjavu.

- DS mora da se prestroji na opoziciono delovanje, a to nije jednostavno. Mnogi pogrešno misle "ili vlast ili propast", ali opoziciono delovanje je normalni deo političkog života i nije nikakva tragedija - kaže on.

Krstić navodi da DS i dalje ima poverenje velikog broja birača i da su ti ljudi uplašeni perspektivom koju ova vlast ima da im ponudi i da su opravdano zabrinuti.

Savetnik bivšeg predsednika Borisa Tadića smatra da nova vlast nije ublažila retoriku oko Kosova, kao i da početak predsedničkog mandata Tomislava Nikolića karakteriše odsustvo želje da napravi bilo kakav potez.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    23. avgust 2012 | 09:10

    koliko si dobio,sto si svom prijatelju omogucio kupovinu ,,Zmaja,, bez jednog dinara,a on upropastio ceo gigant,koji vise ne postoji?I ti uzimas ta pravo da se pojavljujes u javnom zivoti umesto da si u pritvoru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA