Posle izbora na KiM stigla jasna poruka iz Brisela za Prištinu: Ovo je prioritet nove vlade

Potrebno će biti još neko vreme za finalne rezultate, ali vlada se mora formirati čim se završe procedure - poručila je Maja Kocijančić

  • 2

Evropska unija pozvala je danas na što brže formiranje vlasti u Prištini i nastavak dijaloga sa Beogradom.

- Potrebno će biti još neko vreme za finalne rezultate, ali vlada se mora formirati čim se završe procedure. Pred Kosovom je važan posao. Nova vlada moraće da se angažuje na napretku u reformama, ekonomskom i socijalnom razvoju, vladavini prava i nastavku dijaloga sa Beogradom kome posreduje EU - navela je portparolka EU Maja Kocijančić.

Ona je ocenila da će to doneti napredak kako narodu koji živi na Kosovu, tako i u celom regionu.

- EU će nastaviti da radi sa Kosovom i da promoviše pomirenje, regionalnu saradnju i dobrosusedske odnose na Zapadnom Balkanu - kaže Kocijančić.

Maja Kocijančić

Portparolka EU Maja Kocijančić-Printskrin: SensServis Agencija

Ona je jučerašnje izbore na Kosovu okaraktetrisala kao ”dobar dan” za kosovsku demokratiju i naglasivši da je na izbore izašlo više glasača nego 2017. godine.

EU posmatračka misija sutra će objaviti ocenu izbornog procesa na Kosovu, a zatim i finalni izveštaj sa preporukama, čija će implementacija biti nadgledana od strane EU, najavila je Kocijančić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • C@W

    7. oktobar 2019 | 18:30

    Normalizacija odnosa KiM i RS bi bilo najbolje rešenje za obe strane i ljude,nerešeno stanje i sukob ne donosi dobro nikome.

  • Nes

    7. oktobar 2019 | 23:14

    Kao sto ste se dosada angazovali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA