Pelević neće sa Martinovićem, formira svoj poslanički klub!

Član Predsedništva SNS-a je nezadovoljan prelaskom među naprednjake bivšeg člana SRS-a koji ga je svojevremeno optuživao za zločin u Zvorniku 1992. godine

  • 0

U Srpskoj naprednoj stranci nema mesta i za mene i Aleksandra Martinovića, kaže Borislav Pelević, poslanik i član Predsedništva SNS.

Pelević podseća da ga je Martinović svojevremeno, kao član pravnog tima Vojislava Šešelja, optuživao da je odgovoran za ubistvo 500 civila, među njima žena i dece, u Zvorniku 9. aprila 1992. godine.

- Tužilaštvo za ratne zločine odbacilo je tu krivičnu prijavu protiv mene, ali zbog svega što smo moja deca i ja proživeli tih desetak dana dok je trajala hajka, ne mogu da budem s Martinovićem u istoj partiji - kaže Pelević.

On ističe da neće od stranke zahtevati da se opredeljuje između njega i Aleksandra Martinovića, ali i tvrdi da on neće "po svaku cenu“ ostati u SNS ukoliko u njoj bude mesta i za doskorašnjeg potpredsednika SRS.

- Na dan zločina u Zvorniku ja sam se krstio u manastiru Krka i za to postoje dokazi. U tom manastiru bio je smešten i vladika Nikolaj, koji je ranije stolovao u Šibeniku i koji je zajedno sa još 150 svedoka mogao da posvedoči da sam u spornom periodu boravio u Krki. Tokom boravka u manastiru učio sam bogoslove borilačkim veštinama i čuvao zdanje sa još četvoricom vojnika. Ono što Martinovića nije zanimalo utvrdilo je, međutim, Tužilaštvo za ratne zločine, a to je da sam nevin - kaže Pelević.

Aleksandar Martinović je izjavio da ne namerava da se bilo kome izvinjava, "jer nikoga nije vređao", pri čemu nije želeo da odgovori na pitanje o optužbama koje je doskora iznosio na Pelevićev račun.

- Koliko znam, Borislava Pelevića nikada nisam vređao, nikada protiv njega nisam rekao ružnu reč, niti sam mu učinio išta nažao. Njegova je stvar kakve će političke poteze da povlači i da li će ostati u SNS. To je sve što imam da vam kažem - bio je jasan Martinović.

Kako piše "Kurir", Pelević će verovatno formirati svoj poslanički klub u Skupštini, što će javno objaviti na konferenciji za medije 29. avgusta.

Dodaje se da je Pelević oko sebe već okupio grupu nezadovoljnih naprednjaka, a bivši saborci iz Stranke srpskog jedinstva čak ga nagovaraju da ponovo aktivira stranku.

- I dalje Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića smatram svojim prijateljima, a nadam se i oni mene, a sve što imam da saopštim reći ću na konferenciji za medije 29. avgusta u Skupštini Srbije - kratko je poručio Pelević.

(D. Z. / Izvor: Danas, Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA