• 0

Pelević neće sa Martinovićem, formira svoj poslanički klub!

Član Predsedništva SNS-a je nezadovoljan prelaskom među naprednjake bivšeg člana SRS-a koji ga je svojevremeno optuživao za zločin u Zvorniku 1992. godine

  • 0

U Srpskoj naprednoj stranci nema mesta i za mene i Aleksandra Martinovića, kaže Borislav Pelević, poslanik i član Predsedništva SNS.
Pelević podseća da ga je Martinović svojevremeno, kao član pravnog tima Vojislava Šešelja, optuživao da je odgovoran za ubistvo 500 civila, među njima žena i dece, u Zvorniku 9. aprila 1992. godine.

- Tužilaštvo za ratne zločine odbacilo je tu krivičnu prijavu protiv mene, ali zbog svega što smo moja deca i ja proživeli tih desetak dana dok je trajala hajka, ne mogu da budem s Martinovićem u istoj partiji - kaže Pelević.
On ističe da neće od stranke zahtevati da se opredeljuje između njega i Aleksandra Martinovića, ali i tvrdi da on neće "po svaku cenu“ ostati u SNS ukoliko u njoj bude mesta i za doskorašnjeg potpredsednika SRS.
- Na dan zločina u Zvorniku ja sam se krstio u manastiru Krka i za to postoje dokazi. U tom manastiru bio je smešten i vladika Nikolaj, koji je ranije stolovao u Šibeniku i koji je zajedno sa još 150 svedoka mogao da posvedoči da sam u spornom periodu boravio u Krki. Tokom boravka u manastiru učio sam bogoslove borilačkim veštinama i čuvao zdanje sa još četvoricom vojnika. Ono što Martinovića nije zanimalo utvrdilo je, međutim, Tužilaštvo za ratne zločine, a to je da sam nevin - kaže Pelević.
Aleksandar Martinović je izjavio da ne namerava da se bilo kome izvinjava, "jer nikoga nije vređao", pri čemu nije želeo da odgovori na pitanje o optužbama koje je doskora iznosio na Pelevićev račun.
- Koliko znam, Borislava Pelevića nikada nisam vređao, nikada protiv njega nisam rekao ružnu reč, niti sam mu učinio išta nažao. Njegova je stvar kakve će političke poteze da povlači i da li će ostati u SNS. To je sve što imam da vam kažem - bio je jasan Martinović.
Kako piše "Kurir", Pelević će verovatno formirati svoj poslanički klub u Skupštini, što će javno objaviti na konferenciji za medije 29. avgusta.
Dodaje se da je Pelević oko sebe već okupio grupu nezadovoljnih naprednjaka, a bivši saborci iz Stranke srpskog jedinstva čak ga nagovaraju da ponovo aktivira stranku.
- I dalje Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića smatram svojim prijateljima, a nadam se i oni mene, a sve što imam da saopštim reći ću na konferenciji za medije 29. avgusta u Skupštini Srbije - kratko je poručio Pelević.
(D. Z. / Izvor: Danas, Kurir)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima