• 18

Čile pozvao predstavnike Prištine na skupštinu Interpola

Čileanske vlasti odobrile su učešće delegaciji Prištine na Generalnoj skupštini Interpola

  • 18

Čile, domaćin godišnje skupštine Interpola koja počinje 15. oktobra, u poslednji čas je odobrio učešće delegacije Kosova i Metohije na ovom skupu, saznaje RTS.

Čileanske vlasti odobrile su učešće delegaciji Prištine na Generalnoj skupštini Interpola, koja se od 15. do 18. oktobra održava u čileanskoj prestonici, saznaje RTS.

Prošlogodišnji pokušaj Prištine da KiM postane punopravni član Interpola, bio je neuspešan, jer ova inicijativa nije dobila potrebnu većinu glasova.

Ranije, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je naglasio da od prošle generalne skupštine Interpola u Dubaiju, na kojoj nije prihvaćen taj zahtev, nije došlo ni do kakvih promena koje bi uticale na promenu odluke o neprijemu Kosova.

Podsetio je i da bi eventualni prijem doveo do politizacije te profesionalne policijske organizacije, a da bi jedna od dalekosežnih posledica bila i raspisivanje poternica na osnovu političkih, a ne policijskih kriterijuma.

(Telegraf.rs/RTS)

Komentari

  • Marija

    Južna Amerika Bravo. Pozvali trgovce iz prve ruke da im objasne kako funkcioniše policija širom sveta. Ma Bravo hahahahahaha..... Jojjjj kad krenu da cure informacije.

  • Pera

    Ee jaka mi zemlja Čili daj te molim vas

  • Boki

    Nema od toga ništa.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima