• 19

Čedomir Jovanović: Kurti nije pretnja za Srbiju, već šansa

On je izrazio nadu da će u Prištini uskoro biti formirana nova Vlada sa stabilnom većinom u parlamentu, koja će imati snage da postigne sporazum sa Beogradom, koji će društvo na Kosovu "razumeti i prihvatiti"

  • 19

Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović istakao je danas da rezultate izbora na Kosovu vidi kao izraz potrebe za osvećenjem unutrašnje političke scene na Kosovu, ali i u odnosima sa Srbijom.

Jovanović je u saopštenju istakao da je Kosovo pokazalo visok stepen demokratske kulture u izbornom procesu i da je sada vreme da se ta energija unese u regionalnu saradnju.

On je izrazio nadu da će u Prištini uskoro biti formirana nova Vlada sa stabilnom većinom u parlamentu, koja će imati snage da postigne sporazum sa Beogradom, koji će društvo na Kosovu "razumeti i prihvatiti".

Jovanović je istakao da se danas predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti iz Beograda napada jezikom kojim se govori pred svaku katastrofu na ovim prostorima i da takve izjave ne smeju da imaju prostor u politici u Srbiji, kao i da Kurti nije pretnja za Srbiju, već šansa "zbog nade koju u njemu prepoznaje kosovsko društvo i podrške koju uživa".

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Čarapan

    E Čedo što političaru tvog i Draškovićevog kalibra urade Srbij kuka .

  • Petar I.

    Čedo da ne radiš takve gluposti javnost nebi znala ni da još postojiš !

  • Lala

    Narod ovde uporno podrzava svade I neprijateljstva. I naravno stvari ne mogu na taj nacin da se rese. I tako decenijama. A kada se pojavi neka druga ideja koja podrazumeva pregovore onda se digne kuka I motika. Nedostatak politicke kulture, nerazumevanja za druge, tvrdoglavost, mrznja, lazna obecanja, bavljenje sporednim stvarima, a ne sustinom,.......ne daju sansu racionalnom. Dajmo sansu I necem drugom pa da vidimo. Ovako ne ide.

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima