≫ 

SAD su jasno stavile do znanja šta očekuju od novog prištinskog rukovodstva

Radujemo se prilici da sarađujemo sa novom vladom, koja će biti za dijalog, kada bude formirana, vladom koja će biti posvećena jačanju demokratije i obezbeđivanju mira, pravde i prosperiteta za sve građane Kosova - navodi se u saopštenju Stejt departmenta

  • 4

Sjedinjene Američke Države čestitale su građanima Kosova i Metohije "uspešno okončane parlamentarne izbore", navodeći da se raduju "prilici da sarađuju sa novom vladom koja će biti za dijalog" sa Beogradom.

- Radujemo se prilici da sarađujemo sa novom vladom, koja će biti za dijalog, kada bude formirana, vladom koja će biti posvećena jačanju demokratije i obezbeđivanju mira, pravde i prosperiteta za sve građane Kosova - navodi se u saopštenju Stejt departmenta prosleđenom Glasu Amerike.

Kako se navodi, SAD su "jasno stavile do znanja" da očekuju da novo prištinsko rukovodstvo bude pripremljeno da se "odmah upusti" u razgovore sa Beogradom i da radi na sporazumu o normalizaciji odnosa.

Video: Bil Klinton dočekan u Prištini sa najvećim počastima

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    8. oktobar 2019 | 18:50

    Da li je neko pitao Rusiju sta ona ocekuje od novog 'rukovodstva Kosova'. N E BI BILO LOSE DA SE TO ZNAI DA SE I TA STRANA UVAZAVA, AKO SMO NEUTRALNI!

  • DEDA RAKA

    9. oktobar 2019 | 10:45

    Ameri su vanično za dijalo - a nezvanično .. ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA