≫ 

Srbija je čvrsto opredeljena da razvija saradnju sa Kinom: Brnabić na sastanku sa ministrom Džangom

Predsednica Vlade rekla je da građani u našoj zemlji već vide koristi od globalne inicijative "Pojas i put" i zahvalila kineskim partnerima na podršci u izgradnji autoputeva, mostova, energetskih i drugih infrastrukturnih objekata

  • 4
Ana Brnabić Foto: Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Ana Brnabić poručila je danas, na sastanku sa ministrom nauke i tehnologije NR Kine Vangom Džgangom, da je Srbija čvrsto opredeljena da razvija saradnju sa Kinom u oblasti inovacija i tehnologije.

Kina je, prema rečima premijerke Brnabić, jedan od svetskih lidera četvrte industrijske revolucije, a kreativna rešenja kineskih tehnoloških kompanija, poput onih u oblastima "ekonomije deljenja", Interneta stvari i veštačke inteligencije, sve su vidljivija u Evropi, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijma.

Predsednica Vlade rekla je da građani u našoj zemlji već vide koristi od globalne inicijative "Pojas i put" i zahvalila kineskim partnerima na podršci u izgradnji autoputeva, mostova, energetskih i drugih infrastrukturnih objekata, uz podsećanje da je jedan od najvažnijih projekata Srbije i Kine najavljena izgradnja industrijsko-tehnološkog parka u Borči.

Ana Brnabić Vang Džang i Ana Brnabić - Foto: Slobodan Miljević

Sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog dobre organizacije Četvrte konferencije Narodne Republike Kine i 17 zemalja centralne i istočne Evrope (Kina - CIEZ) o saradnji u inovacijama, koja je danas počela u Beogradu, primetivši da je Srbija jedan od najaktivnijih partnera Kine unutar formata „17+1”.

Konstatovano je da su politički odnosi dve zemlje izvanredni i da ih karakteriše sveobuhvatno strateško partnerstvo i čelično prijateljstvo.

Predsednica Vlade Srbije je kineskom ministru čestitala 70. godišnjicu osnivanja Narodne Republike Kine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana

    8. oktobar 2019 | 19:48

    Sve je to lepo, ali mora se imati mera u takvoj politici. PREPLAVICE nas Kinezi za 20 godina!

  • Зоран Ловћенац

    9. oktobar 2019 | 13:30

    Па са које стеане излази сунце...?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA